Είχε κληθεί και ο Αλέξης Τσίπρας στην πενταμερή του Βερολίνου;

Είχε κληθεί και ο Αλέξης Τσίπρας στην πενταμερή του Βερολίνου;

Πληροφορίες αναφέριυν ότι ο πρωθυπουργός δεν πήγε, για να αποφύγει να βρεθεί αντιμέτωπος με μια πρόταση «take it or leave it»

Είχε κληθεί και ο Αλέξης Τσίπρας στην πενταμερή του Βερολίνου;
Η απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τη χθεσινή πενταμερή «σύνοδο κορυφής» για την Ελλάδα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τα ελληνικά και τα διεθνή ΜΜΕ, που «καυτηρίασαν» το γεγονός ότι στο Βερολίνο θα λαμβάνονταν αποφάσεις για την Ελλάδα, ερήμην του πρωθυπουργού της.

Πληροφορίες από την Αθήνα, ωστόσο, αναφέρουν ότι, παρά τα όσα ακούστηκαν, ο κ. Τσίπρας είχε κληθεί χθες στο Βερολίνο.

Στην αρχή ο πρωθυπουργός είχε την εντύπωση ότι η συνάντηση θα ήταν τριμερής -δηλαδή, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ-, στη συνέχεια ωστόσο πληροφορήθηκε ότι το «παρών» θα έδιναν και οι κ.κ. Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ) και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (Κομισιόν) -πλην, βεβαίως, της Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ, η οποία μετείχε επίσης στις διαβουλεύσεις που έλαβα χώρα στην καγκελαρία του Βερολίνου.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Τσίπρας, κάνοντας μια κίνηση τακτικής, αποφάσισε να μην πάει στη «μίνι» σύνοδο κορυφής, προκειμένου να μην βρεθεί απέναντι και στους πέντε ηγέτες και εκείνοι τον φέρουν προ τετελεσμένων, με πρόταση «take it or leave it».

Αντίθετα, ο πρωθυπουργός κατέθεσε τη δική του πρόταση, 47 σελίδων μάλιστα, η οποία ερμηνεύεται ως μια πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να αποφύγει μία πρόταση εν είδει τελεσιγράφου από την πλευρά των δανειστών.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης