Spiegel: Γιατί η Ελλάδα μπορεί να θριαμβεύσει στη «μάχη» με τους πιστωτές

Spiegel: Γιατί η Ελλάδα μπορεί να θριαμβεύσει στη «μάχη» με τους πιστωτές

Οι εξελίξεις μπορεί να είναι τελικά τέτοιες που στο τέλος η Ελλάδα και ο Τσίπρας να βγουν κερδισμένοι από την κόντρα που είναι σε εξέλιξη με τους πιστωτές

Spiegel: Γιατί η Ελλάδα μπορεί να θριαμβεύσει στη «μάχη» με τους πιστωτές
«Όλοι αναρωτιούνται σήμερα εάν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και πιστωτών, όμως η πιο σημαντική ερώτηση είναι: τι θα γίνει μετά;».

Για τον γνωστό αρθρογράφο των Financial Times και του Spiegel, Βόλφγκανγκ Μίνχαου, οι εξελίξεις μπορεί να είναι τελικά τέτοιες που στο τέλος η Ελλάδα και ο Τσίπρας να βγουν κερδισμένοι από την κόντρα που είναι σε εξέλιξη με τους πιστωτές.

Αναλυτικά το άρθρο του στο Spiegel: 

«Οι διαπραγματεύσεις που τώρα γίνονται, αφορούν την τελευταία δόση του προηγούμενου πακέτου διάσωσης. Εάν η Ελλάδα δεν λάβει την δόση, τότε η χώρα μπορεί πολύ σύντομα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις.

Κλείσιμο
Εάν όμως υπάρξει μία συμφωνία, ανεξαρτήτως περιεχομένου. Αυτή την εβδομάδα ή τον επόμενο μήνα η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί ως αντάλλαγμα μία σειρά από μεταρρυθμίσεις που θα επιβληθούν απ' τους δανειστές τμηματικά. Θα ανακοινωθεί η αύξηση του ΦΠΑ, ενώ η αύξηση των συντάξεων θα καθυστερήσει».

Και μετά από το τέλος των συζητήσεων. Θα ξεκινήσουν νέες συζητήσεις. Αλλά αυτό, όπως σημειώνει ο αρθρογράφος δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση. Η Ελλάδα θα χρειαστεί και άλλα Κεφάλαια για να μπορεί να ανταπεξέρχεται των δανειακών της υποχρεώσεων.
Και πολύ σύντομα θα υπάρξει νέα σύγκρουση με τους πιστωτές, όπως εκτιμά...».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης