Σόιμπλε: Χρόνος για την Ελλάδα μόνο μέχρι τέλος Ιουνίου

Σόιμπλε: Χρόνος για την Ελλάδα μόνο μέχρι τέλος Ιουνίου

Καρφί του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στη Συνοδο της G7: «Οποιος δεν συνεργάζεται, χάνει τη δουλειά του!» - «Τα θετικά σχόλια από την Αθήνα δεν ταιριάζουν με αυτά που μαθαίνουμε από τους θεσμούς»

Σόιμπλε: Χρόνος για την Ελλάδα μόνο μέχρι τέλος Ιουνίου
«Το πρόγραμμα έχει επεκταθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου και μετά θα λήξει αν δεν υπάρξει συμφωνία. Υπάρχει πολλή δουλειά στα τεχνικά ζητήματα. Πάντως ο χρόνος για το πρόγραμμα τελειώνει στο τέλος Ιουνίου». 

Αυτό είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της G7 όταν ερωτήθηκε για το πόσο χρόνο έχει η Ελλάδα για μια συμφωνία, τονίζοντας παράλληλα πως «τα θετικά σχόλια από την Αθήνα δεν ταιριάζουν με αυτά που μαθαίνουμε από τους θεσμούς». 



Οπως είπε, η Ελλάδα απασχόλησε τη Σύνοδο G7 μόλις μερικά λεπτά και πρόσθεσε: «Σε αντίθεση με κάποιες προσδοκίες των ΜΜΕ σε αυτή τη συνάντηση μιλήσαμε για τα θέματα της ατζέντα και η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα. Γνωρίζουμε φυσικά την ευθύνη μας, αλλά πρόκειται για την ευθύνη που έχει η Ευρωζώνη στο σύνολό της». 
Κλείσιμο



Ο κ. Σόιμπλε είπε επίσης μιλώντας σε δημοσιογράφο: «Η ελληνική κυβέρνηση αξίζει σεβασμό. Έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό. Ως δημοσιογράφος πρέπει να συνεργάζεστε με τους συναδέλφους σας αλλιώς θα χάσετε ενδεχομένως τη δουλειά σας. Έτσι κάνουμε και στην Ευρωζώνη. Συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις με τους Έλληνες συναδέλφους μας αλλά μοιραζόμαστε κοινές ευθύνες για την Ευρώπη» προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα δεν είναι κάτι νέο».

«Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας και κάνουμε το παν για να ανταποκριθούμε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε πως με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη έχει «πολύ διαφορετικές απόψεις, αλλά κοινές ευθύνες».

«Οι συνομιλητές μας είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Ελλάδας και δικαιούνται κάθε σεβασμό. Δεν έχω πρόβλημα με τον συνάδελφό μου. Έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις, αλλά έχουμε και κοινή ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και σημείωσε: «Το ελληνικό πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο. Αυτό δεν είναι κάτι νέο, αλλά και η ευθύνη για την Ευρώπη είναι πολύ μεγάλη. Ούτε αυτό είναι κάτι νέο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης