Λοβέρδος: Ο Κατρούγκαλος έχει σύγκρουση συμφερόντων

Λοβέρδος: Ο Κατρούγκαλος έχει σύγκρουση συμφερόντων

Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ εγκαλούν τον υπουργό για σύγκρουση συμφερόντων υποστηρίζοντας ότι «οι προωθούμενες διατάξεις θα αποφέρουν οικονομικό όφελος μέσω των συμφωνητικών που έχει συνάψει». Καλούν δε την κυβέρνηση να φέρει άλλον υπουργό να υποστηρίξει το νομοσχέδιο στην Βουλή

Λοβέρδος: Ο Κατρούγκαλος έχει σύγκρουση συμφερόντων
Τον Μπένζαμιν Ντισραέλι, τον Λένιν, τον Γκράμσι και τις κοινωνικές αξίες της Αριστεράς επικαλέστηκε ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης» και την επαναπρόσληψη 3.600 απολυμένων δημόσιων υπαλλήλων προκειμένου να αποκρούσει την σφοδρή κριτική που του εξαπολύει η αντιπολίτευση αναφορικά με την υπόθεση των ιδιωτικών συμφωνητικών που σύναψε με εργαζόμενους ως δικηγόρος.

Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ εγκαλούν τον υπουργό για σύγκρουση συμφερόντων υποστηρίζοντας ότι «οι προωθούμενες διατάξεις θα αποφέρουν οικονομικό όφελος μέσω των συμφωνητικών που έχει συνάψει». Καλούν δε την κυβέρνηση να φέρει άλλον υπουργό να υποστηρίξει το νομοσχέδιο στην Βουλή.
Κλείσιμο
Λοβέρδος: Δεν συνομιλούμε με υπουργούς που έχουν σύγκρουση συμφερόντων


Είναι δε ενδεικτικό ότι ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε πως το κόμμα του θα αποχωρήσει από την συνεδρίαση εάν η κυβέρνηση δεν αντικαταστήσει στην συζήτηση τον κ. Κατρούγκαλο.  

«Υπάρχει πράγματι η σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στην έως πριν τη συγκρότηση της Κυβέρνησης επαγγελματική δραστηριότητα του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με την υπουργική ιδιότητα, όχι όμως εν γένει, αλλά με την υπουργική ιδιότητα στο Υπουργείο Εσωτερικών» είπε ο κ. Λοβέρδος για να συνεχίσει «από τις αποφάσεις του Υπουργείου εξαρτάται η τύχη πελατών του, πρώην πελατών του, είτε τα θέματα τους είναι οικονομικά, είτε αφορούν σχέσεις εργασίας με το Δημόσιο, είτε οιεσδήποτε άλλες αξιώσεις».

Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ήδη από την επιτροπή ζητήσει από την κυβέρνηση την αντικατάσταση του υπουργού προσθέτοντας «» Δεν την δέχθηκε η Κυβέρνηση. Γι’ αυτό κι εμείς τότε αποχωρήσαμε. Το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα εαν η Κυβέρνηση επιμείνει, εμείς θα αποχωρήσουμε μετά τη λήξη της συζήτησης επί της αρχής».

Γ. Κατρούγαλος: Είμαι διαπλεκόμενος με σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες

Από την πλευρά του ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι τα δημοσιεύματα είναι «κατασκευασμένα από τα χαλκεία».

Υποστήριξε δε πως η όποια «διαπλοκή» είναι με τους σχολικούς φύλακες και με τις καθαρίστριες και πρόσθεσε «υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων αλλά αλλιώς»(!) «Ένας από τους ιστορικούς πρωθυπουργούς της Αγγλίας, ο Μπενζαμιν Ντισραέλι το 1845 ανακοίνωσε ότι στην Αγγλία υπάρχουν δύο έθνη: των πλουσίων και των φτωχών. Αργότερα το χρησιμοποίησε και ο Λένιν μιλώντας για την κοινωνία των πάνω και των κάτω». Συνέχισε λέγοντας «Εμείς, η Αριστερά και εγώ δεν έχουμε περιστασιακή σχέση με τους πολλούς αλλά οργανική. Είμαστε μαζί σε δρόμους, στην εργασία στα δικαστήρια.

Όταν εγώ εκπροσωπούσα τους ανθρώπους αυτούς εκπλήρωνα τον πολιτικό ρόλο που συνεχίζω και σήμερα να εκπληρώνω. Σήμερα που είμαστε αριστερά κυβερνητικής εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας μπορεί να γίνει το θετικό δίκαιο χωρίς να έχουμε σύγκρουση συμφερόντων. Τους ίδιους εξυπηρετούσαμε τότε και σήμερα. Ασκω την πολιτική που πάντοτε η κοινωνική Αριστερά ασκούσε. Τα συμφέροντα των πολλών εξυπηρετούσα και τότε και τώρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης