Ο Βούτσης ξανανοίγει το θέμα του βασικού μετόχου;

Ο Βούτσης ξανανοίγει το θέμα του βασικού μετόχου;

Καυτηρίασε την σχέση «διαπλοκής» μεταξύ διοικήσεων τηλεοπτικών σταθμών και πολιτικών - «Έβλεπα πολιτικά μεγαλοστελέχη να πηγαίνουν στα τηλεοπτικά κανάλια και εκεί να τους πιάνουν το μαγουλάκι… και όχι μόνο», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών

Ο Βούτσης ξανανοίγει το θέμα του βασικού μετόχου;
Θέμα επαναφοράς βασικού μετόχου έθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης στην Βουλή βάλλοντας κατά μεγαλοκαναλαρχών αλλά και εκπροσώπων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση για το νομοσχέδιο επανίδρυσης της ΕΡΤ, καυτηρίασε την σχέση «διαπλοκής» μεταξύ διοικήσεων τηλεοπτικών σταθμών και πολιτικών και  χρησιμοποίησε την δική του εμπειρία  λέγοντας «έβλεπα πολιτικά μεγαλοστελέχη να πηγαίνουν στα τηλεοπτικά κανάλια και εκεί να τους πιάνουν το μαγουλάκι… και όχι μόνο».

Κλείσιμο
Επιπροσθέτως χαρακτήρισε «κλασσικό ασυμβίβαστο και απίστευτο σκάνδαλο» την μετοχική σύνθεση της Digea.

«Η ΕΡΤ έκλεισε και για να δοθεί μπόνους στα ιδιωτικά κανάλια ενόψει της ψηφιακής εποχής» υποστήριξε για να προσθέσει απευθυνόμενος προς όλες τις πτέρυγες «θα επανέλθει ή όχι το θέμα μετα ασυμβίβαστα των ιδιοκτητών; Για το βασικό μέτοχο τι συμπέρασμα βγάζουμε μετά από 5ετία κρίσης; Είναι ανοικτό θέμα και δεν μπορεί να είναι κατω από το τραπέζι».

Υποστήριξε πως «δεν τα βάζω με τον Ψυχάρη, τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη ή τον ιδιοκτήτη του Alpha για το ότι η πολιτική έγινε όμηρος των μεγαλοκαναλαρχών την τελευταία 10ετία και μέσα κριση. Αυτοί είναι επιχειρηματίες. Με αυτούς τα έχουμε βάλιε στο μέτρο που τους αναλογεί αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση. Εδώ στην Βουλή είναι  η ευθύνη». Ανέφερε μάλιστα τις δικές του εμπειρίες κατά την περίοδο που ήταν εκπρόσωπος του ΣΥΝ όταν πήγαινε καλεσμένος σε τηλεοπτικές εκπομπές και έβλεπε «πολιτικούς να συμπεριφέρονται υποχρεωμένοι με σχέση υποτέλειας. Πρέπει να αποστούμε από αυτή την κατάστασης. Κανένας υπουργός να μην ξαναπάρει τηλέφωνο και να παρακαλάει να βγει σε μια εκπομπή ή στο δελτίο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης