Κύρτσος: Ευκαιρίες για την ελληνική οικονομία από το σχέδιο Γιούνκερ

Κύρτσος: Ευκαιρίες για την ελληνική οικονομία από το σχέδιο Γιούνκερ

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο - Τα τρία βασικά σκέλη από τα οποία αποτελείται 

Κύρτσος: Ευκαιρίες για την ελληνική οικονομία από το σχέδιο Γιούνκερ
Υπερψηφίστηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, στην κοινή συνεδρίαση των μελών των επιτροπών Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής και Προϋπολογισμών, η έκθεση των εισηγητών Bullman-Fernandes για το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ.

Η συνεννόηση της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οδήγησε στην έγκριση, σε χρόνο ρεκόρ, ενός εξαιρετικά σύνθετου σχεδίου, σημείωσε ο Γιώργος Κύρτσος ο οποίος συμμετείχε στη σχετική συνεδρίαση σαν μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων. «Στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που προσφέρει στην ελληνική οικονομία το σχέδιο Γιούνκερ μέσα από τη συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί και τη δημιουργία κλίματος οικονομικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα».

To επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη περιλαμβάνει μια δέσμη μέτρων τα οποία θα κινητοποιήσουν τουλάχιστον 315 δισ. ευρώ ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων στην πραγματική οικονομία για την τριετία 2015-2017. 

Αποτελείται από τρία βασικά σκέλη: 

1. την κινητοποίηση της χρηματοδότησης για τις επενδύσεις,
Κλείσιμο
2. τη μέριμνα να φθάσει η χρηματοδότηση στην πραγματική οικονομία και
3. τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνάψει συμφωνία με την ΕΤΕ για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, τα οποία δεν θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν με τα ήδη υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία, υποστήριξε ο κ. Κύρτσος. «Επομένως, κρίσιμο στοιχείο της θέσης  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να ενισχυθούν οι επενδύσεις αποτελεί η "προσθετικότητα", δηλαδή η δυνατότητα χρήσης του σχεδίου Γιούνκερ για τη χρηματοδότηση επενδύσεων, οι οποίες δεν θα ήταν δυνατόν να χρηματοδοτηθούν με άλλο τρόπο».

Οι επενδύσεις θα αφορούν έργα σε συγκεκριμένους τομείς: υποδομή,  μεταφορές (δίκτυα ΤΕΝ-Τ), ευρυζωνικότητα, ενεργειακή απόδοση και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έρευνα και καινοτομία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης