Τσακαλώτος: Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τον πρέσβη της Βενεζουέλας

Τσακαλώτος: Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τον πρέσβη της Βενεζουέλας

Εκφράστηκε το θετικό κλίμα μεταξύ των δυο πλευρών όπως και η ευχαρίστηση με την οποία αντιμετωπίστηκε η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, από όλους στη Βενεζουέλα

Τσακαλώτος: Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τον πρέσβη της Βενεζουέλας
Η σύσφιξη και η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Βενεζουέλας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Farid Fernandez. 

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαιτέρα φιλικό κλίμα, ο κ. Fernandez, αναφερόμενος στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας και στις κοινές αξίες που συνδέουν τους δύο λαούς, εκδήλωσε το ενδιαφέρον της χώρας του για διεύρυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Βενεζουέλας προτείνοντας συνεργασία σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως της γεωργίας, της ναυτιλίας, της ηλιακής ενέργειας κ.λπ. 

Ο ίδιος μετέφερε στον κ. Τσακαλώτο το θετικό αίσθημα που έχει δημιουργήσει στο λαό της Βενεζουέλας η νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αποτελέσει μία δύναμη αλλαγής στο πολιτικό και οικονομικό ευρωπαϊκό τοπίο. 

Ο κ. Τσακαλώτος, από την πλευρά του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Βενεζουέλας προς την Ελλάδα και επισήμανε ότι τα αισθήματα φιλίας είναι αμοιβαία και ισχυρά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης