Παυλόπουλος: Θυμόμαστε τον Μακάριο και τους αγώνες του για την Κύπρο

Παυλόπουλος: Θυμόμαστε τον Μακάριο και τους αγώνες του για την Κύπρο

Στηρίζουμε το έργο της εκκλησίας της Κύπρου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παυλόπουλος: Θυμόμαστε τον Μακάριο και τους αγώνες του για την Κύπρο
Στήριξη προς το έργο που επιτελεί σε αυτή την κρίσιμη οικονομικά περίοδο η Εκκλησία της Κύπρου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος συναντήθηκε το με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη συμβολή του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας «ιδίως σε αυτή την οικονομικά κρίσιμη περίοδο» με την Εκκλησία της Κύπρου να στηρίζει τον κυπριακό λαό αλλά και την κυπριακή κυβέρνηση «παίρνοντας πάνω της ένα βάρος που κατ' αρχή δεν της αναλογούσε και το οποίο φέρνει όμως εις πέρας ακριβώς γιατί έχει πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στο λαό με βάση τη χριστιανική διδασκαλία».

Ο Πρόεδρος Παυλόπουλος εξήγησε επίσης ότι στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου αποτίει φόρο τιμής και σε όλους τους προκατόχους του, οι οποίοι αγωνίστηκαν για τον κυπριακό λαό, για τη δικαίωσή του, για την εμπέδωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αγώνας ο οποίος βεβαίως συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

«Έτσι θυμόμαστε αυτές τις ώρες τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, τον Εθνάρχη Μακάριο, τους Μητροπολίτες και τον Κλήρο που έπεσαν σε όλους αυτούς τους αγώνες και τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα γιατί ακριβώς η θυσία τους επιβάλλει δικαίωση αυτού του αγώνα», σημείωσε.
Κλείσιμο

«Στηρίζουμε το έργο σας και εύχομαι ο Θεός και η Υπέρμαχος Στρατηγός να είναι πάντα μαζί σας», είπε προς τον Αρχιεπίσκοπο καταλήγοντας.

Από την πλευρά του ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «βρισκόμαστε στην ίδια γραμμή, στο ίδιο χαράκωμα και είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε για το έθνος μας και την πατρίδα μας, για την Κύπρο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε και την ευλογία του Θεού και ότι θ'  ανατείλουν καλύτερες μέρες και για την Ελλάδα και για την Κύπρο».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κκ Χρυσόστομου στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου:

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Με πολλή χαρά προ λίγου δεχτήκαμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας εδώ στο Θρησκευτικό Κέντρο του Νησιού μας, την Ιερά  Αρχιεπισκοπή, είχαμε την χαρά να τον ακούσουμε και να μας ακούσει. Ανταλλάξαμε αρκετές απόψεις εφ όλης της ύλης, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Ευρισκόμεθα στην ίδια γραμμή, στο ίδιο χαράκωμα, είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε για το έθνος μας,  για την πατρίδα μας, για την Ελλάδα και την Κύπρο, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε και την ευλογία του Θεού, και θα ανατείλουν καλύτερες ημέρες και για την Ελλάδα μας αλλά και για την Κύπρο μας.


Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μακαριότατε, εκ μέρους του Ελληνικού λαού και της πολιτικής του ηγεσίας ήρθα να σας αποτίσω τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον επικεφαλής της πρώτης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, και για την προσωπική σας συμβολή, μια πολύπλευρη συμβολή ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, την οικονομικά κρίσιμη περίοδο, που η Εκκλησία της Κύπρου στηρίζει τον Κυπριακό λαό και στηρίζει και την Κυπριακή κυβέρνηση. Παίρνοντας πάνω της ένα βάρος που κατ’ αρχήν δεν της αναλογούσε, αλλά το φέρνει σε πέρας ακριβώς γιατί έχει πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στον λαό με βάση τη χριστιανική διδασκαλία.
Αλλά στο πρόσωπό σας αποτίω φόρο τιμής και στους προκατόχους σας, όλους εκείνους οι οποίοι αγωνίστηκαν για τον Κυπριακό λαό, για τη δικαίωσή του, για την εμπέδωση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και που ο αγώνας αυτός συνεχίζεται βεβαίως ακόμα και σήμερα. Έτσι, θυμόμαστε τέτοιες ώρες τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, τον Εθνάρχη Μακάριο, τους Μητροπολίτες και τον κλήρο που έπεσαν σε όλους αυτούς τους αγώνες. Και τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα, γιατί ακριβώς η θυσία τους μας επιβάλει να δικαιωθεί τελικά ο αγώνας του Κυπριακού λαού.
Στηρίζουμε το έργο σας και εύχομαι ο Θεός και η Υπέρμαχος Στρατηγός να είναι πάντα μαζί σας.-












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης