Κυπριακό: Επαναρχίζουν σύντομα οι συνομιλίες

Κυπριακό: Επαναρχίζουν σύντομα οι συνομιλίες

«Έχω συζητήσει και με τις δύο πλευρές και πιστεύω πως υπάρχει η επιθυμία για να πάνε πίσω σε δομημένες διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε

Κυπριακό: Επαναρχίζουν σύντομα οι συνομιλίες
O Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε σε συνέντευξή του στη «Καθημερινή» της Κύπρου εκτίμησε πως σύντομα θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, θεωρώντας πως οι συνθήκες που οδήγησαν στην αναστολή τους έχουν ξεπερασθεί.

«Έχω συζητήσει και με τις δύο πλευρές και πιστεύω πως υπάρχει η επιθυμία για να πάνε πίσω σε δομημένες διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο Νορβηγός διπλωμάτης, προσθέτοντας πως «το πρόσφατο αδιέξοδο», όπως είπε, έδωσε χρόνο στους ηγέτες να σκεφτούν και να ανασκοπήσουν την κατάσταση.

«Δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση, με αυτοπεποίθηση, να ανακοινώσουμε ότι οι συνομιλίες θα επαναρχίσουν», είπε, προσθέτοντας πως «τώρα οι πλευρές μπορούν να αφοσιωθούν σε σοβαρές, δομημένες διαπραγματεύσεις, στις οποίες μπορεί να σημειωθεί πρόοδος και σε δύσκολα επίσης ζητήματα». Ερωτηθείς αν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα βρίσκεται και το θέμα των υδρογονανθράκων, ο κ. Έιντε υπενθύμισε την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη τον περασμένο Ιανουάριο, την οποία χαρακτήρισε εποικοδομητική, για να προσθέσει ότι το θέμα αυτό αφορά τους ηγέτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης