Μητρόπουλος: Οι δανειακές συμβάσεις δεν πρέπει να έρχονται στη Βουλή για κύρωση

Μητρόπουλος: Οι δανειακές συμβάσεις δεν πρέπει να έρχονται στη Βουλή για κύρωση

Οι δανειστές έχουν στο νού τους την επιβολή νέων μέτρων υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής 

Μητρόπουλος: Οι δανειακές συμβάσεις δεν πρέπει να έρχονται στη Βουλή για κύρωση
Κατά της κύρωσης δανειακών συμβάσεων και παραρτημάτων τους από τη Βουλή τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος εξηγώντας ότι αυτά τα κείμενα δεν πρέπει να κυρώνονται με την τυπική ισχύ του νόμου καθώς περιέχουν διατάξεις που θα αποδυναμώνουν την ελληνική θέση «οψέποτε δημιουργηθεί διαφορά στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου αναφορικά με τις δανειακές συμβάσεις».

Την ίδια άποψη είχα και στο παρελθόν για τα δύο Μνημόνια και τα έντεκα παραρτήματά τους και τότε δέχθηκα κριτική από συντρόφους μου, σημείωσε ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στο BHMA FM.

Κληθείς να απαντήσει για όσα υποστήριξε την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς ότι «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια αλλά τα υπέγραψε κιόλας» ο κ. Μητρόπουλος απάντησε ότι η τετράμηνη παράταση είναι η παράταση της δίμηνης του μνημονίου, δεν εμπεριέχει την πέμπτη αξιολόγηση αλλά την αποδοχή των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της κυβέρνησης. 

«Περιμένω να μην υπάρχουν μειώσεις μισθών και συντάξεων» συμπλήρωσε ο κ. Μητρόπουλος και τόνισε ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρξουν περαιτέρω φορολογικά βάρη στην πλειοψηφία του λαού που έχει οριακά φοροδοτική ικανότητα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμα ότι οι δανειστές δεν έχουν σταματήσει να έχουν στη σκέψή τους νέα μέτρα αλλά «μέχρι τώρα με εκπλήσσει και με ικανοποιεί η αντίσταση του πρωθυπουργού».
Κλείσιμο

Επικαλέστηκε, τέλος, δέσμευση στον ίδιο του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη ότι θα ανασταλεί επ' αόριστον η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης