Δημοσκόπηση: Το 71% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι ο Τσίπρας θα εφαρμόσει όσα λέει

Δημοσκόπηση: Το 71% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι ο Τσίπρας θα εφαρμόσει όσα λέει

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι το 49% των Γερμανών θεωρούν σωστή την παράταση του ελληνικού προγράμματος ενώ το 47% μία λανθασμένη κίνηση

Δημοσκόπηση: Το 71% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι ο Τσίπρας θα εφαρμόσει όσα λέει
Με... μισό μάτι βλέπει ο γερμανικός Τύπος την κίνηση Τσίπρα να απευθυνθεί στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για βοήθεια, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα της «Suddeutsche Zeitung» την ώρα που η πλειοψηφία των Γερμανών δεν πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει στην Αθήνα. 

Την ίδια ώρα, ο γαλλικός Τύπος σχολιάζει τη δυσπιστία της ΕΚΤ απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προτού ανοίξει την κάνουλα για ρευστό, θα πρέπει πρώτα να δει και εν συνεχεία να πιστέψει και να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα. Για την γαλλική εφημερίδα «Le Monde», στο κρίσιμο Εurogroup της Δευτέρας, η Φρανκφούρτη, πρώτα θα αξιολογήσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες δεσμεύεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, και αν πειστεί τότε θα ενισχύσει οικονομικά τις ελληνικές τράπεζες. 
  
Die Zeit 
Η πλειοψηφία των Γερμανία εμφανίζεται δύσπιστη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη δημοσκόπηση της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης «ARD», σύμφωνα με την οποία το 71% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Μόνο το 25% των πολιτών στη χώρα της Άνγκελα Μέρκελ πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει πράξη τα όσα λέει. Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι το 49% των Γερμανών θεωρούν σωστή την παράταση του ελληνικού προγράμματος ενώ το 47% μία λανθασμένη κίνηση.  

Κλείσιμο
FAZ
«Σε μία ασυνήθιστη κίνηση προέβη ο Έλληνας πρωθυπουργός για να εξοικονομήσει χρήματα», γράφει στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη δημοσίευμα της εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung». «Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον επικεφαλής της Κομισιόν οικονομική βοήθεια κάτι που δεν είθισται να συμβαίνει στην Ευρώπη», επισημαίνει η «Frankfurter Allgemeine Zeitung». 
 
Focus 
«H Ελλάδα έχει έλλειψη χρημάτων», γράφει το γερμανικό περιοδικό επισημαίνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για να του ζητήσει οικονομική βοήθεια. 

Le Monde
«Η Ελλάδα θέλει να δει -προτού πιστέψει και χρηματοδοτήσει την Ελλάδα», σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της επισημαίνοντας ότι η Φρανκφούρτη δεν είναι ακόμα έτοιμη να ανοίξει την κάνουλα στις ελληνικές τράπεζες. Περιμένει να αξιολογήσει τις λεπτομέρειες σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης