Αδωνις: «Όποτε συγκρούεται ένας δημαγωγός με έναν πολιτικό, κερδίζει ο δημαγωγός»

Αδωνις: «Όποτε συγκρούεται ένας δημαγωγός με έναν πολιτικό, κερδίζει ο δημαγωγός»

Ειπε πως το κόμμα του δεν αποδυναμώθηκε όσο θα δικαιολογούσε η λιτότητα την οποία επέβαλε στο διάστημα που κυβέρνησε την Ελλάδα

Αδωνις: «Όποτε συγκρούεται ένας δημαγωγός με έναν πολιτικό, κερδίζει ο δημαγωγός»
Τον Αριστοτέλη επικαλέστηκε το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός όταν κλήθηκε να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Η βασική αιτία της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτό που συμβαίνει από την αρχαιότητα και το έχει επισημάνει ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά, ότι οποτεδήποτε συγκρούεται δημαγωγός με έναν κανονικό πολιτικό, κερδίζει ο δημαγωγός», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Μάλιστα, ανέφερε πως κατά τη γνώμη του, η Νέα Δημοκρατία δεν αποδυναμώθηκε όσο θα δικαιολογούσε η λιτότητα την οποία επέβαλε στο διάστημα που κυβέρνησε την Ελλάδα.

«Η Νέα Δημοκρατία διατήρησε εντυπωσιακά τις δυνάμεις της. Δεν ξέρω κανένα κυβερνητικό κόμμα που να άσκησε παρόμοια πολιτική και να έχει τέτοια σταθερότητα. Το 2009 το ΠΑΣΟΚ πήρε το 44% και το 2012 πήρε 13% με αυτή την πολιτική. Η Νέα Δημοκρατία, για το ίδιο διάστημα, πήγε από το 29,7%, περίπου στο 28%, έχοντας ασκήσει δυόμιση χρόνια εξουσίας και έχοντας πάρει κάποια πολύ σκληρά μέτρα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Για να καταλάβετε τη διαφορά, ο Ραχόι στην Ισπανία πήρε το 1/25 των μέτρων που πήραμε εμείς, και είναι στο 14%. Κάναμε μια πολύ δύσκολη δουλειά και βάλαμε πρώτα την πατρίδα -και καλά κάναμε. Νομίζω ότι είναι ένα εντυπωσιακά καλό αποτέλεσμα».  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης