AFP: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει ένα βήμα προς το άγνωστο

AFP: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει ένα βήμα προς το άγνωστο

Μια νίκη ΣΥΡΙΖΑ θέτει τη μεγαλύτερη απειλή στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στα υπερχρεωμένα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο 

AFP: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει ένα βήμα προς το άγνωστο
Ως ένα άλμα προς το άγνωστο χαρακτηρίζει μια νίκη ΣΥΡΙΖΑ το Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς το κόμμα θέτει τη μεγαλύτερη απειλή στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στα υπερχρεωμένα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

Μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να "ανοίξει το δρόμο" για την άνοδο κομμάτων που αντιτίθενται στη λιτότητα και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, όπως το Podemos, προσθέτει.

Πάντως, όπως λέει το διεθνές πρακτορείο, οι Έλληνες είναι διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο ύστερα από τόσα χρόνια οικονομικής δυσπραγίας.

Το AFP συνεχίζει αναλύοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου αλλά και αυτές των δανειστών της Ελλάδας που κάνουν λόγο για τήρηση των συμφωνηθέντων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ένας αξιωματούχος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε το Σάββατο ότι το κόμμα είναι σίγουρο για τη νίκη του, κι ακόμα κι αν δεν καταφέρει να κερδίσει την αυτοδυναμία (τις 151 έδρες που χρειάζεται) δεν θα δυσκολευτεί να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό.
Κλείσιμο

"Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είμαστε 5-10 μονάδες μπροστά από τη ΝΔ. Αυτό που μένει να φανεί είναι εάν θα έχουμε καθαρή αυτοδυναμία" πρόσθεσε.

Ένας πιθανός σύμμαχος είναι το Ποτάμι, ένα κόμμα υπερ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας, που βρίσκεται περίπου στο 6%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης