Ερμητική άρνηση Κουβέλη για συναίνεση

Ερμητική άρνηση Κουβέλη για συναίνεση

Στην Αγίου Κωνσταντίνου θέτουν ως πολιτικό διακύβευμα την αλλαγή των κυβερνητικών πολιτικών και, άρα, την διενέργεια εθνικών εκλογών με αφορμή την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

Ερμητική άρνηση Κουβέλη για συναίνεση
Παραμένει αμετακίνητος στις αρχικές του θέσεις σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μετά και την χθεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα για συναίνεση. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην ηγετική ομάδα της  ΔΗΜΑΡ είναι το γεγονός ότι μέσα σε λίγες μόνο ώρες εχθές εκδόθηκαν δύο ανακοινώσεις με τις οποίες υπενθυμίζονται οι αποφάσεις των κομματικών Οργάνων για την μη στήριξη της κυβερνητικής επιλογής για την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου θέτουν ως πολιτικό διακύβευμα την αλλαγή των κυβερνητικών πολιτικών και, άρα, την διενέργεια εθνικών εκλογών με αφορμή την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως όλα δείχνουν οι αποφάσεις στην Δημοκρατική Αριστερά είναι ήδη ειλημμένες, τουλάχιστον ως προς τις προθέσεις των περισσοτέρων στελεχών να συμπλεύσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και προεκλογικά.  

Έτσι, στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος σε ότι αφορά τη χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού υπογραμμίζεται πως «δεν πρέπει να συνεχισθούν οι πολιτικές που εγκλωβίζουν την κοινωνία και την οικονομία σε τέλμα». Επισημαίνεται, δε, πως «παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης σημαίνει παράταση αυτών ακριβώς των αδιέξοδων πολιτικών». Επιπλέον στην ίδια δήλωση γίνεται λόγος για «πολιτική αλλαγή», καθώς η χώρα «έχει ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης».

Λίγες ώρες πριν τη δήλωση του κ. Σαμαρά η Δημοκρατική Αριστερά απαντούσε σε δημοσιεύματα που ήθελαν τον κ. Κουβέλη να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις δύο επόμενες ψηφοφορίες στη Βουλή. Συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη υπογράμμιζαν πως η θέση να καταψηφιστεί «κάθε πρόταση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη παρούσα Βουλή, ισχύει απολύτως και σήμερα και θα ισχύσει και στις δυο επόμενες ψηφοφορίες». 
Απ’ ότι φαίνεται μέχρι στιγμής τη στάση αυτή ενστερνίζεται σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
 
Κλείσιμο
Ύστερα από όλα αυτά, η επόμενη ημέρα για τη Δημοκρατική Αριστερά θα ξημερώσει μετά την τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 29 Δεκεμβρίου. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στην Αγίου Κωνσταντίνου θα επιχειρήσουν την επανατοποθέτησή του στο πολιτικό σκηνικό, είτε επιχειρώντας μια νέα επικοινωνία με τους ψηφοφόρους του 2012, είτε «κολλώντας» στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης