Γιοβανόπουλος: Να τα βρούμε όλοι οι βουλευτές για να γλιτώσουμε από τους βρωμιάρηδες

Γιοβανόπουλος: Να τα βρούμε όλοι οι βουλευτές για να γλιτώσουμε από τους βρωμιάρηδες

Χαρακτήρισε «τοκογλύφους» τους δανειστές και απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για εξεύρεση λύσης - .«Αν πηγαίναμε 200 βουλευτές μαζεμένοι, 210, 250, 300 να δούμε τι θα λέγανε στον κάθε κύριο Χαρδούβελη», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής

Γιοβανόπουλος: Να τα βρούμε όλοι οι βουλευτές για  να γλιτώσουμε από τους βρωμιάρηδες
Για ποιο λόγο απουσίαζε κατά την χθεσινή πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μίλησε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος.

«Σε τέτοιες στιγμές δεν βρίσκει κανείς προφάσεις, για να κρυφτεί. Απείχα με πολύ συγκεκριμένο νόημα και πολύ συγκεκριμένη κραυγή ενότητας», τόνισε, σημειώνοντας πως έλειπε καθώς πήγε στον Πλατανιά Κοζάνης για την κηδεία του πατέρα του βουλευτή, Γιώργου Κασαπίδη.

Κλείσιμο
«Η απουσία μου από τη Βουλή είχε να κάνει μόνο με το νόημα ότι έστω και τώρα πρέπει οι ηγεσίες να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν την άκρη, όχι διχαστικά, αλλά ενωτικά», είπε ακόμη.

«Το τι μας χωρίζει το έχουμε ακούσει δύο χρόνια στη Βουλή. Βριστήκαμε, κυνηγηθήκαμε, είπαμε, επιχειρηματολογήσαμε... Το τι μας ενώνει δεν μπορούμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να το βρούμε έστω και αυτή την ώρα;», συνέχισε.




«Για Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Σταύρος Δήμας, δηλαδή τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει άλλον; Να μας τον πει. Η Νέα Δημοκρατία τι θέλει, να συνεχίσουν τα μέτρα; Να μας το πει. Να καθίσουμε σε ένα τραπέζι. Ο κόσμος έχει ματώσει τα γόνατά του», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Αυτό που λέω είναι ότι κανένας δεν μπορεί να δώσει τη λύση μόνος του. Κανένας. Και είμαστε εδώ για όλους. Να μας πει το σχέδιό του ο ΣΥΡΙΖΑ και να καθίσουμε να βοηθήσουμε όλοι μαζί, εάν πράγματι τα πράγματα τον φέρουν στην εξουσία. Να μας πει κάποιος ότι μπορούμε με τη ΝΔ να αποφύγουμε το επόμενο ασφαλιστικό, για να μπορέσουμε όλοι να σκεφτούμε τι γίνεται».

«Εχουμε γραφεία και τραπέζια να καθίσουμε να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να δούμε τα συμφέροντα της χώρας. Δηλαδή δεν κατάλαβα, δεν θα βρούμε ένα πρόσωπο εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να πάμε όλοι μονιασμένοι, να διαπραγματευτούμε, να δούμε πώς θα γλιτώσουμε από αυτούς τους τοκογλύφους, τους βρωμιάρηδες που έχουν φέρει τη χώρα εδώ», δήλωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο κ. Χαρδούβελης κι ο κάθε Χαρδούβελης θα πρέπει να καταλάβει ότι όταν  πηγαίνει μοναχός του δε μπορεί να περιμένει λύσεις. Αν πηγαίναμε 200 βουλευτές μαζεμένοι, 210, 250, 300 να δούμε τι θα λέγανε στον κάθε κύριο Χαρδούβελη», είπε, ακόμη, ο κ. Γιοβανόπουλος. 

Οσον αφορά, πάντως, στο αν θα απέχει και στην επόμενη ψηφοφορία στη Βουλή, που θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου, ο ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε χωρίς να απαντά ξεκάθαρα τα εξής: «Την απόφασή μου την έχω πάρει τι θα ψηφίσω, αλλά μακάρι αύριο το πρωί να έρθει κάποιος να μου αλλάξει τη γνώμη».  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης