Στο 3,2% μειώνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Στο 3,2% μειώνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Γκάλοπ της «Εφημερίδας των Συντακτών»: ΣΥΡΙΖΑ: 23,3%, ΝΔ:20,1% - Εκτός Βουλής ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ, οριακά φαίνεται να εισέρχεται στη νέα Βουλή το ΠΑΣΟΚ - Εκλογή Προέδρου θέλει η πλειοψηφία, ωστόσο το 41% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν γνωρίζει τον Δήμα

Στο 3,2% μειώνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ
Συνεχίζει να κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα 3,2 μονάδων. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Εφημερίδας των Συντακτών» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποσπά στην «πιθανότητα ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές» ποσοστό 23,3% και το κυβερνών κόμμα 20,1%, ενώ στην κατάταξη ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 6,1%, ΚΚΕ 4,9%, Το Ποτάμι 4,2%, ΠΑΣΟΚ 3,1%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 2,4%, Δημοκρατική Αριστερά 1%, Αλλο Κόμμα 4,1%. «Ακυρο-Λευκό» 5,5%, «Δεν έχω αποφασίσει» 2,1%, Αποχή 10,1% και «Δεν απαντώ» 13,1%. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, πάντως, το πώς μοιράζεται η ψήφος στο «Αλλο Κόμμα». Από το 4,1%, 0,7% παίρνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 0,6% οι Οικολόγοι Πράσινοι, 0,5% το «Κόμμα Γιώργου Παπανδρέου», 0,5% το ΕΠΑΜ, 0,4% το «Κόμμα Λυκούδη, από 0,2% το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών και η Ενωση Κεντρώων. Το 1% πηγαίνει στο «κάποιο άλλο κόμμα» χωρίς διευκρίνηση. 


Κλείσιμο


Στο μεταξύ, όσον αφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας,  τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες  απάντησαν πως ο Σταύρος Δήμας δεν είναι αναγνωρίσιμο πρόσωπο, ενώ το 41% «δεν τον γνωρίζω». Κατάλληλο πρόσωπο για την Προεδρία απάντησε πως είναι το 31% και μη κατάλληλο το 24%.



Ωστόσο, η πλειονότητα των Ελλήνων φαίνεται πως δε θέλει εκλογές. Στο δίλημμα «εκλογή Προέδρου ή πρόωρες εκλογές», το 56% επιλέγει η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο και το 23% να εκλεγεί από τη νέα Βουλή/ Το 13% λέει «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» και το 8% να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή, αφού πρώτα συμφωνηθεί η ημερομηνία των εκλογών. 

Παράλληλα, με βάση την ίδια δημοσκόπηση, το 58% χαρακτηρίζει την επιλογή Σαμαρά να επισπεύσει την προεδρική εκλογή «μάλλον σωστή» και το το 29% «μάλλον λανθασμένη». Στο ερώτημα, τέλος, εάν η χώρα βαδίζει  στη σωστή ή στη λάθος κατεύθυνση, επτά στους δέκα (69%) απάντησαν στη λάθος και το 18% στη σωστή. 

Σημειώνεται πως η μελέτη διενεργήθηκε από τη VCITIZENS και πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 800 πολιτών, από τις 11 έως τις 14 Δεκεμβρίου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης