Το Barbaros διεξάγει έρευνες για ολόκληρη την Κύπρο, υποστηρίζει τούρκος υπουργός

Το Barbaros διεξάγει έρευνες για ολόκληρη την Κύπρο, υποστηρίζει τούρκος υπουργός

«Ρίτε βρεθούν οι υδρογονάνθρακες στο βορρά, είτε στον νότο, είτε στην ΑΟΖ που έχει αναγνωριστεί, είτε που δεν έχει αναγνωριστεί» εξήγησε ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ

Το Barbaros διεξάγει έρευνες για ολόκληρη την Κύπρο, υποστηρίζει τούρκος υπουργός
Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ υποστήριξε πως οι εργασίες του «Barbaros» στην ανατολική Μεσόγειο γίνονται για ολόκληρη την Κύπρο «είτε βρεθούν οι υδρογονάνθρακες στο βορρά, είτε στον νότο, είτε στην ΑΟΖ που έχει αναγνωριστεί, είτε που δεν έχει αναγνωριστεί».

«Γι' αυτό και το σεισμογραφικό μας "Barbaros" συνεχίζει αυτές τις εργασίες μέσα στη δική του περιοχή. Και πάλι είναι μια εργασία που γίνεται για ολόκληρη την Κύπρο», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ανέφερε ότι γι' αυτό τον λόγο «το βλέπουν ως μια θετική εργασία η οποία στηρίζει την πολιτική σταθερότητα και την ενισχύει. Δεν το βρίσκουμε σωστό να μετατραπεί αυτό σε κρίση», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας για τη 31η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμά του ανέφερε ότι «ο Τουρκοκυπριακός λαός στηρίζοντας με αποφασιστικότητα το νομικό του σύστημα και την ελευθερία του, υιοθετεί κάθε εποικοδομητική προσέγγιση για την επίτευξη δίκαιης και μόνιμης λύσης στο νησί και καταβάλλει προσπάθεια με υπομονή ώστε να μετατραπεί η Κύπρος σε μια περιοχή ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας». Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος κινούνται με κοινό όραμα το οποίο στοχεύει στη διασφάλιση ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και «θα φτάσουν μαζί σε ένα λαμπρό αύριο ξεπερνώντας από κοινού κάθε είδους εμπόδιο και αδικία».
Κλείσιμο

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, στο δικό του μήνυμα αναφέρει ότι «είναι λυπηρό που η Ελληνοκυπριακή πλευρά και η Ελλάδα κινούνται ενάντια στην βούληση για λύση, προσθέτοντας ότι για την Τουρκία είναι βασικό να διασφαλιστεί ότι οι Τουρκοκύπριοι θα φτάσουν σε ένα μέλλον ασφάλειας και ευημερίας, εντασσόμενοι στην διεθνή κοινότητα». «Θα κάνουμε αυτά τα αναγκαία βήματα με αποφασιστικότητα και συνεργασία», αναφέρει ο Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο δικό του μήνυμα αναφέρει ότι όλοι οι θεσμοί της Τουρκίας θα συνεχίσουν να είναι κοντά στην 'ΤΔΒΚ'. 
Στο μήνυμά του ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Νετζντέτ Οζέλ, αναφέρει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στηρίζουν μέχρι τέλους την αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι Τ/Κ για μια μόνιμη λύση στην Κύπρο και επιθυμούν ο λαός να συνεχίσει να ζει μέσα σε ηρεμία και γαλήνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης