Νέα δημοσκόπηση βρίσκει στο 2,9% την «ψαλίδα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση βρίσκει στο 2,9% την «ψαλίδα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Η έρευνα της εταιρίας «Interview» για την Βεργίνα TV βγάζει τρίτο το ΠΑΣΟΚ, με 5,1%, και έκτη τη Χρυσή Αυγή που πέφτει στο 3,5%. - Πρόεδρο από αυτή τη Βουλή θέλει το 57% και πρόωρες εκλογές το 37%

Νέα δημοσκόπηση βρίσκει στο 2,9% την «ψαλίδα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Στο 2,9% καταγράφεται η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία «Interview» για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Βεργίνα».

Στην ίδια έρευνα, που διενεργήθηκε το διήμερα 5 και 6 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.005 ατόμων, η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί, σε ποσοστό 57%, καλύτερο για τη χώρα να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή, ενώ το 37% επιθυμεί να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ, με συσπείρωση των ψηφοφόρων του που φθάνει στο 82%, συγκεντρώνει ποσοστό 28,8%, ενώ δύναμη της ΝΔ, που παρουσιάζει συσπείρωση της τάξης του 70%, ανέρχεται στο 25,9%.

Για τα υπόλοιπα κόμματα η πρόθεση ψήφου είναι στο 5,1% για το ΠΑΣΟΚ, στο 5% για το «Ποτάμι» και στο 4,5% για το ΚΚΕ, ενώ σε πτωτική τάση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνει 3,5%.

Οριακά κοντά στον πήχη για την είσοδό τους στη Βουλή βρίσκονται με 3% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ μακράν αυτού κινείται η ΔΗΜΑΡ με 1,3%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι επιλέγει το 9,3% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει δυο 9,6% και όσων επιλέγουν το λευκό ή το άκυρο στο 4%.
Κλείσιμο

Στο ερώτημα, εξάλλου, για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς, με 39%, διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο προτιμά το 32%.      

Δείτε εδώ τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Βεργίνα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης