Κωνσταντινόπουλος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ένα κομμάτι της Αριστεράς κατεβάζει την Δημοκρατία στο βούρκο

Κωνσταντινόπουλος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ένα κομμάτι της Αριστεράς κατεβάζει την Δημοκρατία στο βούρκο

«Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η "προσδοκία" εύκολα μετατρέπεται σε "τιμωρία"» το μήνυμα του υφυπουργού Ανάπτυξης

Κωνσταντινόπουλος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ένα κομμάτι της Αριστεράς κατεβάζει την Δημοκρατία στο βούρκο
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κάνοντας λόγο για «ένα κομμάτι της Αριστεράς σε αυτή τη χώρα, που μετέρχεται άθλιες μεθόδους, που στο παρελθόν είχε υποστεί και είχαμε καταδικάσει όσοι αρνούμαστε να κατεβάσουμε το επίπεδο της Δημοκρατίας στον βούρκο».

Στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κωνσταντινόπουλος καλεί όσους «μιλούν για αποτυχίες και ετοιμάζονται για εκλογές, εξουσίες με όπλο την ανευθυνότητα και την κινδυνολογία» να κάνουν υπομονή μερικούς μήνες δηλώνοντας σίγουρος ότι «η χώρα, όπως ελπίζουν, δεν θα αποτύχει».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών τον Μάρτιο του 2015 σημείωσε ότι «γι' αυτό το θέμα θα ξανασυζητήσουμε, εκεί κοντά στις αρχές Φεβρουαρίου, με διαφορετικά δεδομένα και υπό διαφορετικές συνθήκες» στέλνοντας μήνυμα ότι «πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η "προσδοκία" εύκολα μετατρέπεται σε "τιμωρία"».

Μιλώντας για την πορεία της χώρας ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημειώνει ότι «βρισκόμαστε σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο διαπραγματεύσεων και αποφάσεων που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας. Είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση και συνθήκες από το 2011-12, με πλεόνασμα, εξισορρόπηση των δίδυμων ελλειμμάτων, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά μας, για να υποστηρίξουμε ότι έχουμε ξεφύγει οριστικά από την κρίση και τις αιτίες που την δημιούργησαν. Είναι η ώρα που άπαντες έχουμε υποχρέωση στην αλήθεια, την κατάθεση συγκεκριμένων και εφαρμόσιμων στην πράξη σχεδίων, είναι και η ώρα της συνεννόησης». 

Ερωτηθείς αν οι προϋποθέσεις που φαίνεται να βάζει η Κομισιόν για τον τρόπο εξόδου στις αγορές θα σημάνουν το τέλος των φοροελαφρύνσεων ο κ. Κωνσταντινόπουλος απαντά ότι «τον τρόπο εξόδου στις αγορές, την συντεταγμένη και ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο, την περιγράφουν τα 7 σημεία που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνεδρίαση και τη συμφωνία επί των σημείων αυτών, της κοινοβουλευτικής μας ομάδας. Είναι ο μόνος, μέχρι στιγμής συγκροτημένος οδικός χάρτης εξόδου από το μνημόνιο, ο οποίος δεν σηματοδοτεί το τέλος, αλλά συστηματικές πολιτικές φοροελαφρύνσεων». 
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης