Γερμανικός Τύπος: Όταν η Μέρκελ χτύπησε στην πλάτη τον Σαμαρά

Γερμανικός Τύπος: Όταν η Μέρκελ χτύπησε στην πλάτη τον Σαμαρά

Χαρακτηρίζουν «μαχητικό» τον Έλληνα πρωθυπουργό και «επαινετική» τη Γερμανίδα καγκελάριο

Γερμανικός Τύπος: Όταν η Μέρκελ χτύπησε στην πλάτη τον Σαμαρά
Στη «μαχητικότητα» του Αντώνη Σαμαρά και στους επαίνους της Άνγκελα Μέρκελ για την ελληνική μεταρρυθμιστική προσπάθεια στέκονται τα γερμανικά διαδικτυακά media, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο ηγετών στο Βερολίνο.

Σε μια πρώτη αποτίμηση, η οικονομική εφημερίδα Finanzen γράφει: «Η καγκελάριος Μέρκελ χτύπησε επιδεικτικά στην πλάτη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, παρότι λειτουργεί υπό την πίεση της εσωτερικής πολιτικής. Στη συνάντησή τους, η Μέρκελ μίλησε για πολύ θετικά μηνύματα προς την κατεύθυνση της αναβίωσης της ελληνικής οικονομίας».

«Ο Σαμαράς, ο οποίος εξαιτίας των μέτρων σκληρής λιτότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνησή του έχει επικριθεί αυστηρά, εμφανίστηκε μαχητικός και ξεκαθάρισε ότι η χώρα του θα πορευτεί χωρίς νέο πακέτο βοήθειας» αναφέρει η εφημερίδα.

Επισημαίνει ακόμη: «Ο Σαμαράς ήρθε στο Βερολίνο σε μια αγωνιώδη χρονική συγκυρία για την Ελλάδα. Την επόμενη εβδομάδα, οι εκπρόσωποι της τρόικας επιστρέφουν στην Αθήνα, για να εξετάσουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τη συμμόρφωση με τους συμφωνημένους στόχους».

Η Die Zeit τονίζει τις «θετικές εξελίξεις» στην ελληνική οικονομία και στην πρόοδο που συντελείται στο πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, ενώ το Focus αναφέρει πως, αισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η κυρία Μέρκελ δήλωσε πως «οι πρώτοι καρποί της επιτυχίας είναι ορατοί για την Ελλάδα, έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια ύφεσης».
Κλείσιμο

«Η ύφεση έχει σχεδόν ξεπεραστεί, ο αριθμός των ανέργων βρίσκεται σε πτώση και ένα νέο πακέτο βοήθειας δεν είναι αναγκαίο. Τόσο σίγουρος εμφανίστηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενώπιον της Άνγκελα Μέρκελ, στη σημερινή τους συνάντηση στο Βερολίνο» σχολιάζει το περιοδικό Der Spiegel. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης