Γραμματικάκης: Μέτρα για την καταπολέμηση της έλλειψης φαρμάκων στην Ελλάδα

Γραμματικάκης: Μέτρα για την καταπολέμηση της έλλειψης φαρμάκων στην Ελλάδα

Ζήτησε από την στη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ένα νέο, αποτελεσματικό ευρωπαϊκό πλαίσιο κανόνων

Γραμματικάκης: Μέτρα για την καταπολέμηση της έλλειψης φαρμάκων στην Ελλάδα
Στις σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, που οφείλονται «σε ένα εκρηκτικό μείγμα παραγόντων άμεσα σχετιζομένων με την οικονομική κρίση» αναφέρθηκε με έμφαση ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το θέμα της πρόσβασης σε φάρμακα στην ΕΕ.

Ο κ. Γραμματικάκης ζήτησε ένα νέο, αποτελεσματικό ευρωπαϊκό πλαίσιο κανόνων και τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις αποκλειστικά σε εθνικό επίπεδο γιατί μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα δεν έχει τα μέσα για να αντισταθεί στην παύση ή μείωση εισαγωγών των φαρμακοβιομηχανιών, ενώ οι παράλληλες εξαγωγές είναι μέρος της εσωτερικής αγοράς».

Κλείσιμο
Επισήμανε ειδικότερα ότι «το νέο πλαίσιο θα πρέπει να θεσπίσει την υποχρέωση των φαρμακευτικών εταιριών που θέλουν να δραστηριοποιούνται στην ΕΕ να παρέχουν τα προϊόντα τους και στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εξεταστεί και η θέσπιση συγκεκριμένων κανόνων για τις παράλληλες εξαγωγές».

«Όταν απειλείται η υγεία συμπολιτών μας δεν χωράνε καθυστερήσεις και διαμάχες που οφείλονται σε αδράνεια ή οικονομικά συμφέροντα, πρέπει να συνεργαστούνε όλοι οι εμπλεκόμενοι, εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές, όλοι οι φορείς της βιομηχανίας για να δοθεί άμεσα μια βιώσιμη λύση», κατέληξε ο κ. Γραμματικάκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης