Λευκωσία: Καταγγέλλει την «παράνομη» επίσκεψη Νταβούτογλου στα κατεχόμενα

Λευκωσία: Καταγγέλλει την «παράνομη» επίσκεψη Νταβούτογλου στα κατεχόμενα

Η κυπριακή Κυβέρνηση επισημαίνει ότι «αν ο Αχμέτ Νταβούτογλου και η Τουρκία πραγματικά επιθυμούν λύση του Κυπριακού, θα πρέπει να εγκαταλείψουν οριστικά τις απαράδεκτες θέσεις τους»

Λευκωσία: Καταγγέλλει την «παράνομη» επίσκεψη Νταβούτογλου στα κατεχόμενα
Η κυπριακή Κυβέρνηση «καταδικάζει την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Κύπρο για την οποία θα προβεί άμεσα σε διαβήματα προς τον ΟΗΕ, την ΕΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «αν ο Αχμέτ Νταβούτογλου και η Τουρκία πραγματικά επιθυμούν λύση του Κυπριακού, θα πρέπει να εγκαταλείψουν οριστικά τις απαράδεκτες θέσεις τους και το ελάχιστο που μπορεί να κάνει είναι να ανταποκριθεί στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της».

Στην ανακοίνωση, ο κ. Χριστοδουλίδης σημειώνει τα ερωτηματικά που δημιουργούνται και τα πραγματικά μηνύματα που η Τουρκία επιθυμεί να στείλει στη διεθνή κοινότητα λαμβάνοντας υπόψη ότι η παράνομη κάθοδος του κ. Νταβούτογλου στην Κύπρο πραγματοποιείται τη μέρα που ο νέος Ειδικός Σύμβουλος για το Κυπριακό Espen Barth Eide προσκάλεσε τους δύο ηγέτες σε δείπνο.

Τα ερωτηματικά, τονίζει, «ενισχύονται αν αναλογιστεί κανείς ότι και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τουρκίας αποφάσισε και επισκέφθηκε παράνομα την Κύπρο, λίγες μόνο μέρες πριν την προγραμματισμένη πρώτη επίσκεψη στην Κύπρο του νέου Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ».

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει ότι «αν ο κ. Νταβούτογλου και η Τουρκία πραγματικά επιθυμούν λύση του Κυπριακού, θα πρέπει να εγκαταλείψουν οριστικά τις απαράδεκτες θέσεις τους, οι οποίες είναι διεθνώς καταδικαστέες, μεταξύ των οποίων και η απαίτηση τους για αναγνώριση του παράνομου καθεστώτος στις κατεχόμενες περιοχές».
Κλείσιμο

«Είναι πολλά που η Τουρκία μπορεί να πράξει αν πραγματικά επιθυμεί την επίλυση του Κυπριακού», τονίζει ο Εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι «όσο η Τουρκία συνεχίζει την αδιάλλακτη της τακτική θα βρίσκεται πάντοτε αντιμέτωπη με το διεθνές δίκαιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης