Ο Θεοδωράκης κατηγορεί τον Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί το ΣΔΟΕ για πολιτικές σκοπιμότητες

Ο Θεοδωράκης κατηγορεί τον Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί το ΣΔΟΕ για πολιτικές σκοπιμότητες

«Υπάρχουν βουλευτές που έχουν φορολογικές εκκρεμότητες ώστε να τους καταστούν ευάλωτους σε πολιτικές πιέσεις; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσει τις απαντήσεις και τα στοιχεία»

Ο Θεοδωράκης κατηγορεί τον Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί το ΣΔΟΕ για πολιτικές σκοπιμότητες
«Όσοι νομίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντί τους», ανέφερε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. 

Μία μέρα μετά, ο Σταύρος Θεοδωράκης και το «Ποτάμι» σχολιάζουν τη δήλωση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Συμφωνούμε με τη δήλωση Τσίπρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού και προστίθεται: «Ο κ. Τσίπρας έκανε τη δήλωση μετά την επίσκεψή του στο ΣΔΟΕ και δεν ήταν μια δήλωση επί της αρχής. Έχει στοιχεία ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες; Υπάρχουν βουλευτές που έχουν φορολογικές εκκρεμότητες ώστε να τους καταστούν ευάλωτους σε πολιτικές πιέσεις; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσει τις απαντήσεις και τα στοιχεία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση».

Τι είπε ο Τσίπρας για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο ΣΔΟΕ δήλωσε επίσης: «Από τη σημερινή μας ενημέρωση προκύπτει ότι από τις 2062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ, μέσα σε δυο χρόνια έχουν ελεγχθεί μόλις 25. Για τις υπόλοιπες 2037 υποθέσεις απασχολούνται σήμερα μόνο 35 υπάλληλοι που ταυτόχρονα απασχολούνται και με σωρία άλλων υποθέσεων. Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι σε ενάμισι περίπου χρόνο, το τέλος του 2015, η υπόθεση παραγράφεται οριστικά. Σημειωτέων ότι από αυτές τις 25 υποθέσεις που ελέγχθηκαν προκύπτουν τουλάχιστον 12 εκατομμύρια φόροι. Συμπέρασμα: «Όποιος δε θέλει να ζυμώσει – που λέει και ο λαός μας – όχι δέκα μέρες, αλλά δέκα χρόνια κοσκινίζει».

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Αποτελεί μέγιστο σκάνδαλο την ώρα που τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα εξωθούνται στα όρια της οικονομικής απελπισίας, από την υπερφορολόγηση, τη φορολόγηση των μισθών και των συντάξεων, από την αθλιότητα του ΕΝΦΙΑ που δημεύει τη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία, να συνεχίζεται το πάρτι της ασυλίας και της φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης