Υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Η μειονότητα είναι «ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα»

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Η μειονότητα είναι «ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει την κρίσιμη διαφορά μεταξύ των μειονοτικών που γίνονται σύμβολα έκφρασης συντροφικής συνύπαρξης και αυτών που είναι «δούρειοι ίπποι» του ενός εθνικισμού στον άλλον

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Η μειονότητα είναι «ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα»
Ότι εργάστηκε για την απομάκρυνση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ο επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος. «Βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα», τονίζει καταγγέλοντας την κ. Σουλεϊμάν, που δηλώνει ότι «είναι μειονότητα μέσα στην μειονότητα» και ότι την απειλεί ο τουρκικός εθνικισμός, καθώς η ίδια δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία. 

«Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε «ισονομία – ισοπολιτεία» οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέος κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, «πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών». Με το «γένος» δεν τα πάω καλά, όχι διότι δεν μου αρέσει το Πατριαρχείο αλλά διότι είμαι πολίτης ενός νεωτερικού σύγχρονου κράτους. Έτσι νομίζω τουλάχιστον» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόπουλος στο portal XanthiPress.gr. 

«Στο επίδικο της υποψηφιότητας που ευτυχώς ανακλήθηκε και δηλώνω δημοσίως ότι δούλεψα για αυτό, λέω πως ένα πράγμα είναι να λέει ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης ότι «δεν είμαι μουσουλμάνος διότι είμαι άθεος», και άλλο να λέει η κυρία ότι «με καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός». Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει την απλή αλλά κρίσιμη διαφορά που καθιστά κάποιους μειονοτικούς σύμβολα έκφρασης συντροφικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης και κάποιους άλλους (κάποιες εν προκειμένω) δούρειους ίππους του ενός εθνικισμού στον άλλον» καταλήγει στην συνέντευξή του ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης