ΠΑΣΟΚ: Κόντρα Βενιζελικών - Παπανδρεϊκών για τους «58»

ΠΑΣΟΚ: Κόντρα Βενιζελικών - Παπανδρεϊκών για τους «58»

Οι βενιζελικοί επισημαίνουν ότι ουδείς εκ των λεγόμενων παπανδρεϊκών στελεχών παραβρέθηκε στην εκδήλωση της κίνησης των «58» για την κεντροαριστερά

ΠΑΣΟΚ: Κόντρα Βενιζελικών - Παπανδρεϊκών για τους «58»
Πόλεμος ανακοινώσεων και αιχμηρών σχολίων μαίνεται στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το εγχείρημα της κεντροαριστεράς και της συνεργασίας του Κινήματος με την «Κίνηση των 58».

Μετά το αίτημα 11 στελεχών (Μωραΐτης, Σαχινίδης, Ντόλιος, Πεταλωτής και άλλοι) να συγκληθεί εκτάκτως κεντρική επιτροπή, για να συζητήσει τις εξελιξεις και την σκωπτική αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, κύκλοι της οποίας ερμήνευαν την κίνηση ως αμφισβήτηση του εγχειρήματος της κεντροαριστεράς και των χειρισμών του Ευάγγελου Βενιζέλου από την παπανδρεϊκή πτέρυγα, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Μωραΐτης, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει ότι κάποιοι δεν υπερασπιζονται την παράταξη, "αλλά τη διαπραγματεύονται, προκειμένου να βρουν σανίδα πολιτικής επιβίωσης", εννοώντας την Κίνηση των 58.

Κλείσιμο
Μιλά μάλιστα για επικίνδυνες διαρροές, με τις οποίες αντιμετωπίστηκε το αίτημά των «11» για συνεδρίαση της ΚΕ και κάνει λόγο για «ανταλλακτήριο» των παραπολιτικών στηλών και «πλυντήριο» της παραπολιτικής.

Νωρίτερα, από τη Χαριλάου Τρικούπη είχε εκφραστεί έντονη δυσφορία για τη στάση των «11», καθώς συνεργάτες του κ. Βενιζέλου θεωρούσαν ότι το αίτημα για συνεδρίαση της ΚΕ υποβλήθηκε υποκριτικά και για λόγους εντυπωσιασμού, διότι ήταν γνωστό ότι το συλλογικό όργανο θα συνεδριάσει την επόμενη Παρασκευή και το Σάββατο.

"Την ώρα που ο Ευ. Βενιζέλος δίνει μάχη για τη χώρα με την τρόικα, κάποιοι επιμένουν να επιδίδονται στην εσωστρέφεια και την αμφισβήτηση" σημείωναν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Έκαναν δε λόγο για «επιστολή χωρίς νόημα, μόνο για φτηνό εντυπωσιασμό» και σημείωναν ότι, εάν ήθελαν οι βουλευτές που μετέχουν στην κίνηση να θέσουν θέμα για τις εξελίξεις και τους χειρισμούς της ηγεσίας, θα μπορούσαν να το κάνουν στην προ ημερών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας -πράγμα που δεν έπραξαν, αφού δεν πήραν καν το λόγο, όπως σημειωνόταν χαρακτηριστικά.

Κατά την εκτίμηση στελεχών κοντά στην ηγεσία, η διαφωνία των «11» σχετίζεται με το εγχείρημα της κεντροαριστεράς και την άρνησή τους να συμμετάσχουν και βοηθήσουν στο άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στον ευρύτερο της προοδευτικής παράταξης.

Είναι γεγονός μάλιστα ότι από κύκλους των παπανδρεϊκών στελεχών λεγόταν χαρακτηριστικά ότι "δεν μπορεί να γίνει το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα του Μπίστη", ενώ οι βενιζελικοί απαντούσαν ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει ούτε συνιστώσα του Παναγιωτακόπουλου"!.

Οι βενιζελικοί επισημαίνουν ότι ουδείς εκ των λεγόμενων παπανδρεϊκών στελεχών παραβρέθηκε στην εκδήλωση της κίνησης των «58» για την κεντροαριστερά, ενώ επισημαίνουν και συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως η άρνηση του Φίλιππου Σαχινίδη να παραστεί σε ανάλογη εκδήλωση στη Λάρισα προ ημερών, με ομιλήτρια την Αθηνά Δρέττα.

«Κανείς τους δεν θέλει να πετύχει το εγχείρημα και ανακάμψει ο χώρος, παρά μόνο επιδιώκουν τη μόνιμη εσωτερική αναστάτωση» σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, που δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τη γενικότερη στρατηγική, που επιλέγουν κάποια τμήματα των παλαιών παπανδρεϊκών δυνάμεων, χωρίς όμως να μιλούν -ακόμα- για υπονόμευση της ηγεσίας.

Δείτε εδώ τη δήλωση Μωραΐτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης