Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Ο κ. Κουτσούκος απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη επεσήμανε ότι «το δημόσιο σύστημα Υγείας πρέπει να παράσχει καθολικές υπηρεσίες και το ποσό αυτό θα πρέπει να αντισταθμιστεί από άλλα έσοδα»

Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία
Τη διαφωνία του για την επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ δια του εισηγητή του Γιάννη Κουτσούκου στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Κουτσούκος απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη επεσήμανε ότι «το δημόσιο σύστημα Υγείας πρέπει να παράσχει καθολικές υπηρεσίες και το ποσό αυτό θα πρέπει να αντισταθμιστεί από άλλα έσοδα» και εξήγησε ότι θέση του ΠΑΣΟΚ « αποτελεί ένας δημόσιος φορέας α΄βάθμιας φροντίδας Υγείας ο οποίος θα ενοποιεί όλες τις υπάρχουσες δομές, με πλήρη απασχόληση των γιατρών και εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων του, ασφαλώς ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής, που θα επιτρέπει τον «ανταγωνισμό» μεταξύ αγοραστή και παρόχου υπηρεσιών Υγείας».

Κλείσιμο
Πέραν αυτού ο κ. Κουτσούκος παρατήρησε ότι η Ελλάδα έχει τη θλιβερή πρωτιά σε αναλογία αξονικών - μαγνητικών τομογράφων ανά κατοίκους και πως «οι δαπάνες παροχής ασθένειας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης εκτινάχθηκε από τα 5,5 δισ. ευρώ το 2004 στα 8,3 δισ. το 2009».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης