«Αδελφοποιούνται» τα κοινοβούλια Κύπρου και Ισραήλ

«Αδελφοποιούνται» τα κοινοβούλια Κύπρου και Ισραήλ

Το Ισραήλ είναι σήμερα ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος της Κύπρου, δηλώνει ο Αβέρωφ Νεοφύτου

«Αδελφοποιούνται» τα κοινοβούλια Κύπρου και Ισραήλ
Το Ισραήλ είναι σήμερα ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος της Κύπρου, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου μιλούσε, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ισραηλινού Κοινοβουλίου Γιόλι - Γιόελ Έντελσταιν, υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας των δύο Κοινοβουλίων, η οποία ανακοινώθηκε κατά την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας νωρίτερα μεταξύ του κ. Έντελσταιν και του προέδρου της Κυπριακής  Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

"Είχαμε μια πάρα πολύ ουσιαστική συνάντηση με τον πρόεδρο της Κνεσέτ, που, σημειώνω, είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος της Βουλής του κράτους του Ισραήλ επισκέπτεται την Κύπρο" ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Πρόσθεσε ότι "σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα η δημιουργία Επιτροπής Φιλίας μεταξύ του Κοινοβουλίου του Ισραήλ και της Κύπρου".

"Είναι μια σημαντική απόφαση, που σηματοδοτεί την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων" είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.
Κλείσιμο

"Το Ισραήλ, ο άλλοτε ξεχασμένος μας γείτονας, είναι σήμερα -και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να το κάνουμε πράξη- ο αξιόπιστος σύμμαχος μας", κατά τον κ. Νεοφύτου.

"Ο άλλοτε ξεχασμένος μας γείτονας προσφέρεται σήμερα ως ο πιο αξιόπιστός μας εταίρος" επανέλαβε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης