Συνάντηση Βενιζέλου με μέλη της ΚΕΔΕ

Συνάντηση Βενιζέλου με μέλη της ΚΕΔΕ

Οι δήμαρχοι εξέφρασαν την διαφωνία τους για την κατάργηση του θεσμού της δημοτικής αστυνομίας

Συνάντηση Βενιζέλου με μέλη της ΚΕΔΕ

Συνάντηση με τους δημάρχους που εκπροσωπούν την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην συνάντηση οι δήμαρχοι εξέφρασαν την διαφωνία τους για την κατάργηση του θεσμού της δημοτικής αστυνομίας. Ο κ. Βενιζέλος κατέστησε  σαφές πως «η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση είναι μία ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας» και γι’ αυτό θα προχωρήσει. Ωστόσο  δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά τις ενστάσεις τους, κυρίως στον τομέα των εσόδων, αλλά και την αποκατάσταση της τάξης στους δήμους.

Ο κ. Βενιζέλος στη δήλωσή του μετά την συνάντηση εκτίμησε πως «οι ημέρες της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου θα είναι παραγωγικές και γόνιμες. Ο διάλογος δεν τελείωσε σήμερα». Ενημέρωσε επίσης τους δημάρχους ότι θα πάρει «να μεταφέρω στον Πρωθυπουργό το περιεχόμενο τα συζήτησης και αύριο μπορεί να χρειαστεί να ξανασυναντηθούμε για να βρούμε κοινά αποδεκτές, εφαρμόσιμες, δημιουργικές λύσεις».

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα έσοδα των δήμων έκρουσε, επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνέπειες που θα έχει η κατάργηση της δημοτικές αστυνομίας. Οκ. Καμίνης είπε ότι «ήδη έχουν αρχίσει και φαίνονται οι συνέπειες από το κλείσιμο των δήμων» και πρόσθεσε: «Η Δημοτική Αστυνομία κρατάει στην Αθήνα το θέμα της παράνομης στάθμευσης, στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και το θέμα του παρεμπορίου. Τι θα γίνει στο μεσοδιάστημα, έως ότου αυτοί οι άνθρωποι τεθούν σε διαθεσιμότητα, όπως λέει ο νόμος, στις 23 Σεπτεμβρίου αυτού του έτους. Τι θα γίνει μέχρι τότε; Ποιος θα μεριμνήσει για την ευταξία της πόλης;».

Ο κ. Καμίνης ζήτησε η δημοτική αστυνομία «να επανέλθει στους δήμους με αυξημένες αρμοδιότητες. Πάντως, η κατάργησή της, είναι μια απόφαση προς τη λάθος κατεύθυνση. Η τάση είναι προς την αποκέντρωση. Να έρθουν οι αρμοδιότητες πιο κοντά στους φορείς που βρίσκονται πιο κοντά στη κοινωνία και στους πολίτες. Όχι να τις πηγαίνουμε στο κεντρικό κράτος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης