Ε. Βενιζέλος: Η Προοδευτική Συμμαχία δεν ανταγωνίζεται τη Σοσιαλιστική Διεθνή

Ε. Βενιζέλος: Η Προοδευτική Συμμαχία δεν ανταγωνίζεται τη Σοσιαλιστική Διεθνή

«Κανένα από τα κόμματα που μετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία δεν έχει διασπαστική διάθεση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας στις αιτιάσεις του Γιώργου Παπανδρέου

Ε. Βενιζέλος: Η Προοδευτική Συμμαχία δεν ανταγωνίζεται τη Σοσιαλιστική Διεθνή
«Η Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι οργανισμός ανταγωνιστικός προς άλλους, όπως για παράδειγμα η Σοσιαλιστική Διεθνής», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στο ιδρυτικό συνέδριο της Συμμαχίας, στη Λειψία.

Στη γερμανική πόλη το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) γιορτάζει τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του.

«Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες μπορούν να βοηθήσουν την Ευρώπη να ξεπεράσει την περιδίνηση, τη συνεχή ανακύκλωση της κρίσης», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
Κλείσιμο

Αναφερόμενος στη Προοδευτική Συμμαχία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ένα «δίκτυο κομμάτων, οργανώσεων, προσωπικοτήτων σοσιαλιστικών, προοδευτικών, δημοκρατικών, εργατικών, σε όλες τις ηπείρους» και σημείωσε ότι «εμείς ως ΠΑΣΟΚ και ως Έλληνες έχουμε υποχρέωση να μετέχουμε παντού, για να μπορούμε να προβάλλουμε τις απόψεις μας και τα εθνικά συμφέροντα και να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στη διαμόρφωση ευνοϊκών συσχετισμών για τις ιδέες μας, αλλά και για την πατρίδα μας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες διαλύουν, με την κίνησή τους αυτή, την Σοσιαλιστική Διεθνή, όπως τους κατηγόρησε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι «κανένα από τα κόμματα που μετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία δεν έχει διασπαστική διάθεση» και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής της καλής σχέσης όλων των διεθνών προσπαθειών, από την άποψη αυτή και στο μέτρο των δυνατοτήτων» του. 

«Δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στις στιγμιαίες εντάσεις και διαφωνίες. Σημασία έχει να είμαστε ενωμένοι και δικτυωμένοι οι Σοσιαλιστές, οι Δημοκράτες, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Προοδευτικοί σε όλο τον κόσμο. Γιατί οι συσχετισμοί διεθνώς και ιδίως στην Ευρώπη είναι, δυστυχώς, πολιτικά συντηρητικοί και οικονομικά νεοφιλελεύθεροι και έχουμε υποχρέωση να τους αλλάξουμε, αν θέλουμε να προστατεύσουμε τους λαούς μας. Γιατί φυσικά η Ευρώπη είναι το καλύτερο γήπεδο που έχουμε, οτιδήποτε εκτός Ευρώπης θα ήταν καταστροφικό. Αλλά εδώ και πάρα πολύ καιρό, εδώ και 20 χρόνια, η Ευρώπη είναι ένα συντηρητικό και σκληρό γήπεδο, όπου κάποιοι αποφασίζουν, όπως είναι η Γερμανία και οι χώρες του τριπλού ‘Α' στην πιστοληπτική ικανότητα, οι χώρες οι οποίες είναι συνεπείς και βέβαια επιβάλλουν την άποψή τους στις ‘άσωτες' χώρες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι όλοι οι λαοί είναι ίσοι και όλοι οι λαοί «έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν δημοκρατικά και η θεσμική ισοτιμία των κρατών - μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι που πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, γιατί μόνο πάνω στη θεσμική ισοτιμία και τη δημοκρατία και το κράτος Δικαίου και το κοινωνικό κράτος, μπορούμε να οργανώσουμε το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης