Δάκρυσε στα κάλαντα ο Κ. Παπούλιας

Δάκρυσε στα κάλαντα ο Κ. Παπούλιας

Δεν έκρυψε τη συγκίνησή του μπροστά στα παιδιά του συλλόγου «Ελπίδα» - Δείτε τα κάλαντα των πολιτικών αρχηγών

Δάκρυσε στα κάλαντα ο Κ. Παπούλιας
Από τα παιδιά του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο, «Ελπίδα», άκουσε τα κάλαντα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, ο Κάρολος Παπούλιας δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ακούγοντας τα κάλαντα, ενώ «βούρκωσε», μιλώντας με τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και έχουν τη βοήθεια του συλλόγου.

Κλείσιμο
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τραγούδησαν επίσης τα κάλαντα τόσο η προεδρική φρουρά και η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του Γεωργία άκουσαν κάλαντα από τους Βρακοφόρους της Κρήτης οι οποίοι αφιέρωσαν και μία μαντινάδα. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός άκουσε τα κάλαντα από την Εύβοια που έψαλε ο σύλλογος «το Αλωνάκι», από τη Χαλκίδα.

Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο είχαν ψάλει τα κάλαντα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Μαρία Κόκκορη», το έργο των οποίων υποστηρίζει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ». Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλε παραδοσιακά κάλαντα και μαντινάδες, χόρεψε κρητικούς χορούς με λύρες. Ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ» έψαλε κάλαντα του Πόντου με ποντιακή λύρα και νταούλι, χόρεψε τον πυρρίχιο χορό.

Ο κ. Καμμένος ευχήθηκε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων «σε όλη την Ελλάδα, την Κρήτη και τον Πόντο, που ήλθαν σήμερα να μας ευχηθούν, Χρόνια Πολλά με Υγεία και Ευτυχία και Καλή Λευτεριά και λέμε ότι υπάρχει ελπίδα και η ελπίδα υπάρχει όσο υπάρχει λεβεντιά και όσο είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την ελευθερία μας».

Οι Βρακοφόροι απο την Κρήτη έψαλαν τα κάλαντα και στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη στον οποίο αφιέρωσαν μια μαντινάδα για την συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση.

Σε μήνυμά του για τα Χριστούγεννα ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως «η πατρίδα περνάει δύσκολες ώρες, αλλά ο δρόμος είναι μπροστά και είναι ανοιχτός».

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά, ποια και πόσα βάρη σηκώνει η ελληνική κοινωνία, αλλά είμαι βέβαιος ότι με την αλληλεγγύη, με τη δουλειά και την υπομονή η χώρα μας θα κρατηθεί ζωντανή με την κοινωνία όρθια», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ευχήθηκε σε όλους του Έλληνες να έχουν δύναμη, υγεία, ατομική επιτυχία και «πάντα με τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός, η πατρίδα μας, θα προχωρήσει μπροστά».

Μέλη της κοινότητας «Παρέμβαση» έψαλαν τα κάλαντα στη γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. «Τα παιδιά της Παρέμβασης και γενικότερα των στεγνών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ δείχνουν ένα πράγμα, ότι ο άνθρωπος έχει πολύ μεγάλη δύναμη όταν αυτή συνδυάζεται με τη συλλογική προσπάθεια και το συλλογικό αγώνα», ανέφερε η κ. Παπαρήγα.

Όπως είπε, «αποτελεί αίσχος κυριολεκτικά κλείνοντας το 2012 οι θεραπευτικές κοινότητες να έχουν στερηθεί ένα σημαντικό μέρος της κρατικής χρηματοδότησης στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων και να κινδυνεύει έτσι η πλήρης αποτελεσματικότητα αυτών των προγραμμάτων».

«Αυτό το παράδειγμα ζωής, για εμάς, είναι ταυτόχρονα και παράδειγμα αγώνα για την ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων», κατέληξε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης