Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Πατάκη

Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Πατάκη

Προσεγμένες εκδόσεις για τους μικρούς φίλους

Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Πατάκη
«Τουλάχιστον δύο»
Συγγραφέας: Μαρία Παπαγιάννη
Εικονογράφηση: Εφη Λαδά



Στην παραπάνω γειτονιά ζει ένα παιδί που νοµίζει ότι είναι καλύτερος απ’ όλους και πως δεν έχει ανάγκη κανέναν. Τι θα γίνει όµως όταν βρεθεί στην παρακάτω γειτονιά µόνος του και φοβισµένος; Θα νιώσει την αξία της φιλίας, τη δύναµη και τη χαρά να µοιράζεσαι και τα καλά και τα δύσκολα. Και τότε θα καταλάβει γιατί «οι φίλοι είναι τουλάχιστον δύο».

Η Μαρία Παπαγιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε ελληνική φιλολογία και στη συνέχεια δούλεψε ως δηµοσιογράφος σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφηµερίδες και περιοδικά. Συνεργάστηκε µε την Ορχήστρα των Χρωµάτων ως υπεύθυνη γραφείου τύπου. Τα τελευταία χρόνια γράφει ιστορίες, παραµύθια, µυθιστορήµατα.

Η Έφη Λαδά γεννήθηκε σ’ ένα µικρό χωριό της Αχαΐας. Σπούδασε το σχέδιο και το χρώµα στο εργαστήρι του ζωγράφου Γιώργου Βογιατζή. Έχει κάνει την εικονογράφηση σε πάνω από ογδόντα βιβλία και σε πολλά εξώφυλλα. 

Κλείσιμο
«Φέλιξ. Ενα παραμύθι και η ιστορία του κόσμου»
Συγγραφέας: Σταµάτης Κεσόγλου
Εικονογράφηση: Κατερίνα Σισκοπούλου




Το βιβλίο αυτό είναι ένα βιβλίο που θέτει πολλές ερωτήσεις (όπως ας πούµε «Πού είναι αυτό το
Μακριά;» και «Τι κρύβει η νύχτα µέσα στο σκοτάδι της;»), αλλά σίγουρα δεν έχει όλες τις
απαντήσεις. Αν τις είχε, το βιβλίο αυτό θα ήταν ένα άλλο βιβλίο: ο Φελίξ όµως το πήρε από νωρίς απόφαση ότι δεν ήθελε να είναι ένα άλλο βιβλίο κι ότι το πιο σωστό είναι να είσαι πάντα αυτό που είσαι. Και τι είναι λοιπόν ο Φελίξ; Ένα βιβλίο για µεγάλους ή ένα βιβλίο για µικρούς; Ένα αστείο παραµύθι ή µια συνοφρυωµένη ιστορία του κόσµου; Ένα αγόρι που ζει στην Πολιτεία των Ανθρώπων µε τα γαλάζια µάτια ή ένα αγόρι που ζει σήµερα στη δική µας Πολιτεία; Το Φελίξ, ένα παραµύθι και η ιστορία του κόσµου είναι ένα αλληγορικό παραµύθι για τη διαφορετικότητα, την κοσµογονία, για ένα ταξίδι αυτογνωσίας και γνώσης του κόσµου που µας περιβάλλει. Πρωταγωνιστεί ένα αγόρι, ένας µάγος, µια νύχτα, το πρώτο αστέρι του κόσµου, ένα ποτήρι, µια γη και ένα ψαράκι. Ένα παραµύθι-κοσµογονικός µύθος, για παιδιά από 5 ετών, που θα το µοιραστούν µε τους γονείς τους, για µικρούς αναγνώστες που θα αναγνωρίσουν τον Φελίξ και, βέβαια, για ενήλικες. Γιατί δεν είναι µόνο ένα παραµύθι αλλά και η ιστορία του κόσµου. Καλογραµµένο, έξυπνο, πρωτότυπο! Μια ιστορία συγκινητική, ειλικρινής, αθώα, όπως οι πρώτες απορίες των παιδιών.

Ο Σταµάτης Κεσόγλου γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο ΑΠΘ και τώρα εργάζεται στη δηµόσια εκπαίδευση ως φιλόλογος. Το πρώτο του βιβλίο έχει τίτλο Η γη της Λόρνας και κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015 από τις Εκδόσεις Πατάκη. 


«Οταν ήρθαν για εμένα - Λέσχη Αλλόκοτων Πλασµάτων»
Συγγραφέας: Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης
Εικονογράφηση: Μυρτώ ∆εληβοριά


«Μελίνα, τι λόγια είναι αυτά; ∆ε θα σώσουµε εµείς τον κόσµο!»
«Κάνεις λάθος, µαµά. Εµείς θα τον σώσουµε. Και εµείς!»
Η δεύτερη χρονιά στο Μυστικό Καταφύγιο προµηνύεται συναρπαστική. Η διεύθυνση του σχολείου έχει επιτρέψει τη χρήση του ίντερνετ και, φυσικά, τα περισσότερα παιδιά λιώνουν µπροστά στις οθόνες. Ο Μάρκο και η Μελίνα, πάλι, βιώνουν κάτι πρωτόγνωρο. Φαινοµενικά δεν ταιριάζουν καθόλου. Κι όµως, µια αλλόκοτη έλξη τούς φέρνει όλο και πιο κοντά. Την ίδια ώρα, στον έξω κόσµο έχει ξυπνήσει ένας παλιός εφιάλτης. Μια οργάνωση, µε αρχηγό τον
µυστηριώδη Πίτερ Κρούγκερ, σπέρνει µεθοδικά ψέµατα και µίσος. Προς το παρόν έχει βάλει στο στόχαστρό της πρόσφυγες και ξένους. Άραγε θα αρκεστεί σ’ αυτούς; Το σκοτάδι ολοένα και απλώνεται. Κάποιοι πρέπει να το σταµατήσουν.

Όταν ο Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης ήταν µικρός, έλεγε ότι θα γίνει εξερευνητής ή, αν δεν τα κατάφερνε, συγγραφέας. Όταν όµως µεγάλωσε, εργάστηκε στον κινηµατογράφο και στην τηλεόραση. Επίσης δούλεψε σαν συντάκτης σε περιοδικά και ιστοσελίδες και έγραψε σενάρια για ταινίες και βιντεοπαιχνίδια. Τελικά έγινε και συγγραφέας. Του αρέσουν οι ιστορίες µε καλό τέλος, αλλά παραδέχεται ότι και οι υπόλοιπες µπορεί να έχουν τη χάρη τους. Έχει γράψει τα έργα Το µυστικό της άτυχης πέστροφας ή η βίβλος της αµφιβολίας (Κέδρος, 2008), Η θαυµαστή περιπέτεια του Φραντζολάκη (Κέδρος, 2009), Μικρόκοσµος (Κέδρος, 2011), τα έξι βιβλία της σειράς «Αταξίες στην τάξη» (Κέδρος, 2011-2017, εκ των οποίων το Παράσταση για κλάµατα τιµήθηκε το 2015 µε το Βραβείο Καλύτερου Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά του περιοδικού Ο Αναγνώστης), Αλάστρα – Το βιβλίο των δύο κόσµων (Εκδόσεις Πατάκη, 2015) και το πρώτο βιβλίο της σειράς «Λέσχη Αλλόκοτων Πλασµάτων» µε τίτλο Το Μυστικό Καταφύγιο (Εκδόσεις Πατάκη, 2017). 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης