«Έχω δυσανεξία στη γλουτένη, τι πρέπει να τρώω;» Από τη διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά

«Έχω δυσανεξία στη γλουτένη, τι πρέπει να τρώω;» Από τη διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά

Η δυσανεξία στη γλουτένη ή αλλιώς κοιλιοκάκη είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία η γλουτένη των τροφών προκαλεί βλάβη στο έντερο.

«Έχω δυσανεξία στη γλουτένη, τι πρέπει να τρώω;» Από τη διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά
Η γλουτένη είναι μία πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη κι ενδεχομένως στη βρώμη. Οι ακριβείς αιτίες της κοιλιοκάκης δεν είναι γνωστές, ωστόσο φαίνεται ότι εμπλέκονται γενετικοί, ανοσολογικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Τα συμπτώματα της δυσανεξίας της γλουτένης συμπεριλαμβάνουν διάρροιες, φούσκωμα, απώλεια βάρους, κόπωση και κακουχία. Σε σοβαρότερες καταστάσεις μπορεί να εκδηλωθούν ηλεκτρολυτικές διαταραχές, σιδηροπενική αναιμία, οστεοπόρωση και διαταραχές εμμήνου ρύσεως.

Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο
www.mothersblog.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης