Ασπασία Κουμλή: Η Ελληνίδα που διαπρέπει στο εξωτερικό

Ασπασία Κουμλή: Η Ελληνίδα που διαπρέπει στο εξωτερικό

Είναι η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από το Los Angeles Greek Film Festival που θα λάβει χώρα 3-7 Ιουνίου

Ασπασία Κουμλή: Η Ελληνίδα που διαπρέπει στο εξωτερικό
Η Ασπασία Κουμλή είναι μια Ελληνίδα που ζει και διαπρέπει τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Είναι ένας πολίτης του κόσμου, που δεν το έβαλε κάτω όταν η κρίση χτύπησε την Ελλάδα και προσπάθησε να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. 

Σήμερα είναι η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από το Los Angeles Greek Film Festival που θα λάβει χώρα 3-7 Ιουνίου. Συνεργάζεται με καλλιτέχνες, δημιουργούς και εταιρείες παραγωγής φιλμ στο Λος Άντζελες και μια εταιρεία είναι και αυτή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο. 

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις της για το φεστιβάλ η Ασπασία Κουμλή εξήγησε πως το ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου στο Λος Άντζελες θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία ώστε να γνωρίσουν οι Αμερικανοί την ελληνική τέχνη. 

Η ενασχόλησή της με τον κινηματογράφο και τις ταινίες μικρού μήκους την έφεραν ώστε να συνεργαστεί και με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την εταιρεία του. 
Μέσα στο 2015, λάνσαρε τη δική της εταιρεία The Jaunties Creative Agency and Media Production Company με δημιουργικά γραφεία στην  Αθήνα και το Λος Aντζελες. 



Η Ασπασία Κουμλή, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Λονδίνο στο Cass Business School και στο London School of Economics, και στη συνέχεια εργάστηκε ως αναλύτρια στην Koch Metals Trading και ως σύμβουλος στη Delta Executive στην καρδιά του City of London. Μετά από εφτά χρόνια στην Αγγλία επέστρεψε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με την πολιτική και την κοινωνική επικοινωνία. 

Αρχικά εργάστηκε στη Leo Burnett στην οποία ήταν υπεύθυνη για πολιτικές καμπάνιες, όπως του κ. Μπόλαρη και του κ. Μπουτάρη το 2010, αλλά και καμπάνιες όπως των UNICEF-PAMPERS για την οποία μάλιστα ως υπεύθυνη της ελληνικής δημοσιογραφικής ομάδας ταξίδεψε στην Ακτή Αλεφαντοστού μαζί με την Eλληνίδα Πρέσβειρα τη κα. Ελευθερία Αρβανιτάκη για την καταγραφή των αποτελεσμάτων της καμπάνιας νεογνικού-μητρικού τέτανου, η οποία παρουσίαζε καταληκτικά αποτελέσματα επιτυχίας. 

Το 2011 ήταν η Επικοινωνιακή Σύμβουλος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη θητεία κυβέρνησης 2011-2012, και δημιούργησε το cyberkids.gov.gr - καμπάνια η οποία τρέχει μέχρι και σήμερα επιτυχώς και ενημερώνει μικρά παιδιά και νέους για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.



Το 2013 επιλέχθηκε να τρέξει πρότζεκτ στο StartUp Chile πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του χιλιανού κράτους, και έζησε για ένα χρόνο στη Λατινική Αμερική δίνοντας σεμινάρια επιχειρηματικότητας και επικοινωνίας σε τοπικούς φορείς.

Στο ταξίδι της αυτό κατάφερε να ταξιδέψει και να καταγράψει τα απίστευτα μέρη που βρίσκονται στη Χιλή και στις γειτονικές χώρες. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος επέστρεψε στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου και κατοικεί. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης