Τζέιμι Λι Κέρτις: Η τρανς κόρη της δέχεται απειλές για τη ζωή της

Τζέιμι Λι Κέρτις: Η τρανς κόρη της δέχεται απειλές για τη ζωή της

«Θέλουν να εξοντώσουν αυτήν και ανθρώπους σαν αυτήν» τόνισε η 63χρονη ηθοποιός

jlc-arth
Για της τρανς κόρη της και τον εκφοβισμό που δέχεται λόγω της ταυτότητάς της μίλησε η Τζέιμι Λι Κέρτις σε πρόσφατη συνέντευξή της. Η 63χρονη σταρ του «Scream» στοχοποίησε όλους όσους θέλουν «να εξοντώσουν την κόρη της», Ρούμπι Γκεστ, μετά την αλλαγή φύλου στην οποία υποβλήθηκε.

Μιλώντας στο ισπανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena SER η ηθοποιός εξήγησε πώς η τρανς κόρη της δέχεται απειλές θανάτου κάνοντας λόγο για έξαρση της τρανσφοβίας.

«Έχω μια τρανς κόρη. Υπάρχουν απειλές κατά της ζωής της μόνο και μόνο επειδή υπάρχει» δήλωσε η Κέρτις αρχικά.
Η Τζέιμι Λι Κέρτις, ο Κρίστοφερ Γκεστ και οι κόρες τους, Ρούμπι και Άννι

Στην πορεία, έγινε πιο συγκεκριμένη όσον αφορά τα μηνύματα που δέχεται η Ρούμπι, λέγοντας: «Υπάρχουν άνθρωποι, που θέλουν να εξοντώσουν αυτήν και ανθρώπους σαν αυτήν. Τι επίπεδο μίσους... Είναι σαν να μην έχουμε μάθει τίποτα από τον φασισμό, σαν να μην έχουμε μάθει ότι το αποτέλεσμά του, είναι η εξόντωση των ανθρώπων. Αυτό είναι τρομακτικό».

«Η Τζέιμι Λι Κέρτις λοιπόν, φοβάται και θα έπρεπε να φοβάστε κι εσείς. Και η Τζέιμι Λι Κέρτις έχει φωνή και προσπαθεί να τη χρησιμοποιήσει. Και θα έπρεπε να το κάνετε κι εσείς. Έτσι αλλάζουμε τα πράγματα. Τα σκεφτόμαστε, μαθαίνουμε γι' αυτά και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε τη φωνή μας για να τους δώσουμε προσοχή και να καταπολεμήσουμε τα κακώς κείμενα» συνέχισε.

Τη συνέντευξη της Κέρτις αναδημοσίευσε στο Twitter η τρανς ακτιβίστρια, Κάρλα Αντονέλι, το πρώτο τρανς μέλος του κοινοβουλίου στην ιστορία της Ισπανίας.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Η Ρούμπι Γκεστ

Η Ρούμπι το ένα από τα δύο παιδιά της με τον Κρίστοφερ Γκεστ. Το ζευγάρι απέκτησε την Άννι το 1986 και εννιά χρόνια αργότερα υιοθέτησαν τη Ρούμπι, η οποία γεννήθηκε αγόρι.

Κλείσιμο
Η Κέρτις είπε στο Pact's Point of View το 1997 ότι ήταν εκεί για να παρακολουθήσει τη γέννα, για να κόψει τον ομφάλιο λώρο και να είναι η πρώτη που θα κρατήσει το μωρό.

Η Ρούμπι εμφανίστηκε δημόσια ως τρανς για πρώτη φορά πέρυσι. «Ήταν τρομακτικό και μόνο το γεγονός ότι τους είπα κάτι για μένα που δεν ήξεραν. Με αποδέχονταν τόσο πολύ όλη μου τη ζωή» είχε πει η Ρούμπι για τους γονείς της σε συνέντευξη που έδωσε μαζί με τη μητέρα της.

Στην ίδια συνέντευξη, η Κέρτις περιέγραψε τον εαυτό της ως «μια ευγνώμων μαθήτρια» που «μαθαίνει πολλά από τη Ρούμπι».

Τον Μάιο, η Ρούμπι παντρεύτηκε τη σύντροφό της, Κίνθια. Ήταν ένας θεματικός γάμος, εμπνευσμένος από το «Coseplay», ενώ το ζευγάρι πάντρεψε η ίδια η Κέρτις.
Jamie Lee Curtis Officiates Daughter Ruby Guest’s Cosplay-Themed Wedding


Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης: «Είμαι σοκαρισμένη από αυτά που ανακάλυψα» λέει η θεία του κοριτσιού

Τέλος στις συνδικαλιστικές άδειες των εκπαιδευτικών βάζει η Κεραμέως

Πούτιν και Ερντογάν τα λένε στο Καζακστάν - «Η Τουρκία, η ασφαλέστερη οδός μεταφοράς αερίου στην ΕΕ»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης