«Επί ποδός πολέμου» οι Κάννες για τα... ψηλά τακούνια: Τι απαντούν οι διοργανωτές

«Επί ποδός πολέμου» οι Κάννες για τα... ψηλά τακούνια: Τι απαντούν οι διοργανωτές

Το φεστιβάλ των Καννών «χτυπήθηκε» από τα Μέσα, έπειτα από τους ισχυρισμούς γυναικών -ανάμεσά τους και μία ανάπηρη γυναίκα- οι οποίες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, όταν ενημερώθηκαν πως πρέπει να απομακρυνθούν από τις πρεμιέρες, καθώς δεν φορούσαν ψηλοτάκουνα παπούτσια, όπως επέβαλε το dress code

«Επί ποδός πολέμου» οι Κάννες για τα... ψηλά τακούνια: Τι απαντούν οι διοργανωτές
Τη δική του απάντηση απέναντι στις κατηγορίες για σεξιστικές συμπεριφορές στο φετινό φεστιβάλ των Κανών έδωσε ο διοργανωτής Thierry Frémaux.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι εκνευρισμένος για όλα όσα ειπώθηκαν για τις γυναίκες -όχι μόνο για το λεγόμενο «heelgate» σκάνδαλο, αλλά και για την επιλογή των γυναικών σκηνοθετών. 

Κλείσιμο
Λίγες ημέρες νωρίτερα το φεστιβάλ των Καννών «χτυπήθηκε» από τα Μέσα, έπειτα από τους ισχυρισμούς γυναικών -ανάμεσά τους και μία ανάπηρη γυναίκα- οι οποίες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, όταν ενημερώθηκαν πως πρέπει να απομακρυνθούν από τις πρεμιέρες, καθώς δεν φορούσαν ψηλοτάκουνα παπούτσια, όπως επέβαλε το dress code. 

Όταν ο Thierry Frémaux ρωτήθηκε για το γεγονός, είπε πως για το περιστατικό ευθύνεται ένας από τους φύλακες, απάντηση που έδωσε και η εκπρόσωπος του Φεστιβάλ, Κριστίν Έιμ.

Τα social media και κυρίως το Twitter πήραν «φωτιά», κατακρίνοντας την τακτική του Φεστιβάλ. Στο ίδιο μήκος κύματος και αστέρες του Χόλιγουντ, που εναντιώθηκαν σε αυτή την πολιτική. 

Η ηθοποιός Εμιλι Μπλαντ σχολίασε το περιστατικό ως «απογοητευτικό», υποστηρίζοντας ότι «όλες θα έπρεπε να φορούν ίσια παπούτσια διαρκώς». 

Ο σκηνοθέτης Ντένις Βιλνέβ αστειεύτηκε ότι εκείνος και οι δύο άνδρες πρωταγωνιστές της ταινίας του, ο Μπενίσιο ντελ Τόρο και ο Τζος Μπρολίν, θα φορέσουν ψηλοτάκουνα παπούτσια σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Παρόλα αυτά, ο Thierry Frémaux  πιστεύει πως οι Κάννες έχουν στοχοποιηθεί άδικα και σε απάντησή του προς όλες τις κατηγορίες περί μισογυνισμού, είπε ότι ο κόσμος πρέπει να «επιτεθεί στα Όσκαρ», αλλά και πως ανάλογη δημοσιότητα δεν παίρνουν τα φεστιβάλ του Βερολίνου και της Βενετίας, αντίστοιχα. 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης