Γιάννης Μαρακάκης: «Εχω μόνο πάθη τα οποία υπερισχύουν των πρέπει»

Γιάννης Μαρακάκης: «Εχω μόνο πάθη τα οποία υπερισχύουν των πρέπει»

Ο γοητευτικός δικηγόρος μίλησε για την πορεία του στην δικηγορία αλλά και το ενδεχόμενο ενός γάμου 

Γιάννης Μαρακάκης: «Εχω μόνο πάθη τα οποία υπερισχύουν των πρέπει»
Στο «ΕΓΩ! Weekly» παραχώρησε συνέντευξη ο Γιάννης Μαρακάκης. Ο γνωστός δικηγόρος μίλησε για την ζωή του, την δουλειά του, το ενδεχόμενο ενός γάμου αλλά και τα πάθη του.

-Εχοντας μια λαμπρή καριέρα ως ποινικολόγος, με το όνομά σου να έχει συνδεθεί με αρκετά σημαντικές δίκες, όπως αυτή της Siemens, δίνεις την αίσθηση ότι εκτός από τις προκλήσεις της δουλειάς δεν φοβάσαι να εκθέτεις ευθαρσώς τη γνώμη σου ούτε για ευρύτερα κοινωνικά θέματα.
Κλείσιμο
Η φύση του επαγγέλματός μου εμπεριέχει μια συνεχή πρόκληση. Προσαρμόζεται επίσης και αυτή στα σημεία των καιρών. Η δικηγορία έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με το αντικείμενο με το οποίο απασχολούνταν ο κλάδος πριν από τριάντα χρόνια. Η πρόκληση είναι μέσα στη φύση τόσο της δουλειάς όσο και της προσωπικότητάς μου. Είναι ένα από τα στοιχεία που με οδήγησαν σε αυτή την επιστήμη και κρατά ζωντανή την αγάπη μου γι’ αυτήν. Το χειρότερό μου θα ήταν να καταντήσει η δουλειά μου αδιάφορη. Θα ήταν η απόλυτη αποτυχία. Υποστηρίζω το επάγγελμά μου με όποιο ρίσκο και όποια έκθεση.



-Εφτασες όμως στο σημείο να κινδυνεύσει η ζωή σου, καθώς το όνομά σου αναφέρεται σε προκήρυξη τρομοκρατικής οργάνωσης.
Αυτό συνέβη λόγω της σχέσης μου με ένα φίλο και πελάτη ο οποίος δολοφονήθηκε και είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζω με πολλή προσοχή και αξιοπρέπεια.

-Ανέλαβες ως δικηγόρος τους συγγενείς των αγνοουμένων του ναυτικού δυστυχήματος «Norman Atlantic».

Είναι η πιο απίστευτη ναυτική τραγωδία των τελευταίων δεκαετιών, την οποία ο κόσμος παρακολούθησε live και αυτό την έκανε ακόμα πιο οδυνηρή. Υποτίθεται ότι γίνονταν συντονισμένες προσπάθειες των Αρχών δύο χωρών για να αποφευχθεί το κακό σε ένα επιβατικό πλοίο και εξελίχθηκε εντέλει σε τραγωδία. Θέλω να βοηθήσω ουσιαστικά τα θύματα και τους δικαιούχους.

-Πάντως πέρα από πολλούς φίλους έχεις αντιστοίχως και εχθρούς.
Αν ένας άνθρωπος δεν έχει και εχθρούς, σημαίνει ότι δεν έχει επιτύχει στο αντικείμενό του και σίγουρα δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

-Εχεις δεχτεί συχνά άμεσες και έμμεσες βολές που είχαν ως στόχο να πλήξουν τη δημόσια και επαγγελματική εικόνα σου; Πώς λειτουργείς όταν αντιλαμβάνεσαι ότι ένας άνθρωπος θέλει να σε «χτυπήσει»;
Εξαιτίας της θέσης και της εικόνας μου, κατά καιρούς δέχομαι όντως βολές από συμπλεγματικούς ανθρώπους. Δεν με πειράζει καθόλου.

-Είσαι αδιαμφισβήτητα ένας ωραίος άντρας. Στάθηκε ποτέ αυτό αιτία να δεχτείς έναν ιδιότυπο ρατσισμό;

Μόνο από ανθρώπους που δεν με γνωρίζουν. Στο χώρο μου και στο επάγγελμά μου, όχι. Η ποιότητα της δουλειάς μου προηγείται της εικόνας μου.

-Από πότε ασχολείσαι με τον αθλητισμό;
Από πολύ μικρή ηλικία οι γονείς μου με μπόλιασαν με το μικρόβιο. Μέχρι τα 28 μου έκανα πρωταθλητισμό στο στίβο, στα 110 εμπόδια. Μετά κρέμασα τα παπούτσια και άνοιξα το δικηγορικό μου γραφείο.

-Ησουν πειθαρχημένος;
Ήμουν αναγκασμένος να είμαι πειθαρχημένος.

-Εχεις κάνει τρέλες στη ζωή σου;
Συνέχεια κάνω τρέλες.

-Παραδίνεσαι όταν ερωτεύεσαι;

Ναι. Ερωτεύομαι ή όχι. Δεν βαδίζω ποτέ με ημίμετρα.

-Είσαι πολύ κοινωνικός. Εχεις άλλη όψη;
Κάνω πολύ γόνιμα πράγματα μόνος μου.

-Κλαις σε στιγμές που είσαι φορτισμένος στη ζωή σου;
Ξεσπάω στο beach volley, είναι το αγχολυτικό μου. Την τρέλα της δουλειάς μου την εκτονώνω στον αθλητισμό, για να μην εκτονωθεί αλλού.

-Πότε έκλαψες τελευταία φορά;
Πριν από δεκαπέντε ημέρες. Οι 55χρονοι γονείς ενός νεκρού από τροχαίο, οι οποίοι είχαν χάσει και άλλο γιο τους σε εργατικό ατύχημα πριν από τρία χρόνια, μου ανακοίνωσαν ότι έκαναν προσπάθεια για εξωσωματική και πέτυχε. Η γυναίκα θα γεννήσει σε τρεις μήνες. Μια οικογένεια που είχε απίστευτη δυστυχία όταν τους επισκέφθηκα για να αναλάβω την υπόθεση και μέσα σε τρία χρόνια έχασαν τα δύο παιδιά τους περιμένει πια ένα μωράκι.

-Είσαι γυμνασμένος. Ακολουθείς παράλληλα συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες;

Μέσα στο χρόνο ανά περιόδους κάνω διατροφή.

-Αλκοόλ πίνεις;
Πίνω πολλή μπίρα. Μου αρέσει και με βοηθά παράλληλα να αποφύγω την αφυδάτωση.

-Εχεις πάθη;
Εχω μόνο πάθη τα οποία υπερισχύουν των «πρέπει» και από τα οποία ευτυχώς ή δυστυχώς έχω πάθει. Τα πάντα γύρω μου τα διαμορφώνω και τα εκτελώ με πάθος. Δεν γίνεται κάτι αδιάφορα σαν μια διαδικασία «φασόν». Δεν πάει τίποτα στον αυτόματο.

-Εχεις αποφύγει το γάμο.
Δεν αντιμετωπίζω ως μίασμα το γάμο. Για έναν άντρα πρωταρχικό μέλημα είναι να εξασφαλίσει τις ασφαλείς συνθήκες γι’ αυτό. Δεν ζει με το παραμυθάκι του να παντρευτεί και να κάνει παιδιά, όπως μια γυναίκα.

-Σε φλερτάρουν οι γυναίκες;
Οχι ιδιαίτερα. Γενικά η προσέγγιση των ανθρώπων έχει αλλάξει πολύ την τελευταία δεκαετία. Ολοι προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες παρέες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

-Tι δεν έχεις κατακτήσει ακόμη;
Πάρα πολλά πράγματα, χωρίς να θέλω να αισθανθώ αχάριστος. Αν δεν είχα ως κίνητρο μικρά καθημερινά στοιχήματα και νίκες, θα είχα πέσει σε κατάθλιψη. Εχω πολλά και σοβαρά στοιχήματα ακόμη να κερδίσω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης