Κύμα Bαλκάνιων επισκεπτών

Κύμα Bαλκάνιων επισκεπτών

Δεκάδες τουριστικά λεωφορεία κατέκλυσαν σήμερα την παραλία της Θεσσαλονίκης. Τουρίστες από τα Βαλκάνια απολαμβάνουν τον ήλιο, τον καθιερωμένο παραλιακό φραπέ και κάνουν shopping therapy στα μαγαζιά της Τσιμισκή. Μπορεί η Θεσσαλονίκη να ερήμωσε το Πάσχα, από σήμερα όμως η κίνηση επανακάμπτει. Δυστυχώς όμως όσοι ξένοι επισκέπτες παρέμειναν στην πόλη το Πάσχα δεν μπόρεσαν να επισκεφτούν τα αξιοθέατα που επιθυμούσαν. «Το Πάσχα υπαγορεύει ύπαιθρο», δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονί

«Γεφύρι της Αρτας» τα έργα στη Σωζόπολη Χαλκιδικής

Δεκάδες τουριστικά λεωφορεία κατέκλυσαν σήμερα την παραλία της Θεσσαλονίκης. Τουρίστες από τα Βαλκάνια απολαμβάνουν τον ήλιο, τον καθιερωμένο παραλιακό φραπέ και κάνουν shopping therapy στα μαγαζιά της Τσιμισκή. Μπορεί η Θεσσαλονίκη να ερήμωσε το Πάσχα, από σήμερα όμως η κίνηση επανακάμπτει. Δυστυχώς όμως όσοι ξένοι επισκέπτες παρέμειναν στην πόλη το Πάσχα δεν μπόρεσαν να επισκεφτούν τα αξιοθέατα που επιθυμούσαν. «Το Πάσχα υπαγορεύει ύπαιθρο», δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, προσθέτοντας ότι «ακόμη και τα λιγοστά γκρουπ Γερμανών και Αυστριακών που βρέθηκαν στην πόλη δεν έμειναν ικανοποιημένοι, αφού δεν κατόρθωσαν να επισκεφτούν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που έμειναν κλειστά». Οι εκπρόσωποι του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα εμφανίζονται πάντως ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πασχαλινή τουριστική κίνηση καθώς συνεχίζεται όπως φαίνεται και την Πρωτομαγιά.

Χαλκιδική
Στη Χαλκιδική, παρά τον μουντό και βροχερό πασχαλινό καιρό, η πληρότητα στα καταλύματα ξεπέρασε το 80%. Μεταξύ των επισκεπτών εκτός από τους Ελληνες συμπεριλαμβάνονται Σέρβοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι και λίγοι Ρώσοι. Ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Κωνσταντίνος Τορνιβούκας τονίζει ότι η κίνηση παραμένει ικανοποιητική και θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό μέχρι τις 6 Μαΐου. «Βαλκάνιοι, κυρίως Βούλγαροι, έχουν ήδη κάνει κρατήσεις σε θέρετρα της Χαλκιδικής, προκειμένου να αξιοποιήσουν, επί ελληνικού εδάφους, τις αργίες των πρώτων ημερών του Μαΐου στις χώρες τους», επισημαίνει ο κ. Τορνιβούκας.

Πιερία
Αύξηση της τουριστικής κίνησης σε ποσοστό άνω του 10%, παρατηρήθηκε φέτος στην Πιερία. Η πληρότητα στα μεγάλα ξενοδοχεία έφτασε στο 100%. Οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες ήταν από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Τσεχία και τη Γερμανία.

Καβάλα
Ικανοποιημένοι, αν και δεν είχαν σύμμαχο τον καιρό, εμφανίζονται οι εκπρόσωποι του τουρισμού στον Νομό Καβάλας. Μεταξύ των επισκεπτών, εντύπωση προκάλεσε και ένα γκρουπ με 440 Κορεάτες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης