PROTOTHEMA

Ελλάδα

Μετά τη NAVTEX της Άγκυρας

«Απάντηση» Ελλάδας στην Τουρκία: Δέσμευσε με NOTAM το Αιγαίο για ασκήσεις με αληθινά πυρά

«Απάντηση» Ελλάδας στην Τουρκία: Δέσμευσε με NOTAM το Αιγαίο για ασκήσεις με αληθινά πυρά

Πολεμική Αεροπορία και Ναυτικό δεσμεύουν περιοχές σε όλο το μήκος του Αιγαίου, έως και ανατολικά της Κρήτης, καθώς και τον εναέριο χώρο

Ως «απάντηση» στην τουρκική NAVTEX εκλαμβάνεται η δέσμευση με NOTAM περιοχών του Αιγαίου από το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία για διάφορα χρονικά διαστήματα από τις 6 Μαρτίου, έως τα τέλη Απριλίου.


Υπενθυμίζουμε ότι η Άγκυρα έχει δεσμεύσει το κεντρικό Αιγαίο για επτά εβδομάδες, προκειμένου να πραγματοποιήσει ασκήσεις με αληθινά πυρά.

Με τη ΝΟΤΑΜ Α0585/18, η Ελλάδα δεσμεύει περιοχές σε όλο το μήκος του Αιγαίου έως και ανατολικά της Κρήτης, δεσμεύοντας και τον εναέριο χώρο και μέρος του FIR Αθηνών.

Η Τουρκία με notam δέσμευσε το Αιγαίο και για την 25η Μαρτίου και για τη Μεγάλη Παρασκευή, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τη συμφωνία Παπούλια-Γιλμάζ, η οποία προέβλεπε να μην πραγματοποιούνται ασκήσεις σε εθνικές επετείους και θρησκευτικές γιορτές.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

LOLOLOLOLOLOL09/03/201813:59

Βαστα τουρκο να γεμισω !

Απάντηση
bill09/03/201812:43

Από ότι βλέπω συνεχίζονται να μαντρώνονται εφιάλτες και μικρόψυχοι στην πορτοκαλί phiλάδα..

Απάντηση
&&&09/03/201811:56

Οι Τούρκοι τρέμουν την Ελλάδα στον πόλεμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Ελλάδα αρχίζει να ισχυροποιείται. Τα γεωτρύπανα στην Ήπειρο και το Ιόνιο ήδη μεταφέρθηκαν και πιάνουν δουλειά το καλοκαίρι. Σε 1 χρόνο από τώρα ντούπου- ντούπου, ντούπου- ντούπου.... οι πετρελαιοαντλίες θα βγάζουν τον μαύρο χρυσό στην επιφάνεια και το φυσικό αέριο θα κατακλύσει Ελλάδα κι Ευρώπη, μετά τον αγωγό στην Αλεξανδρούπολη......Γι αυτό και οι Τουρκαλάδες βρίσκονται σε μεγάλο εκνευρισμό, βλέποντας μάλιστα και το αεροπλανοφόρο ανοικτά της Κύπρου.....Και θα πάθουν μεγάλο ταράκωλο με την ίδρυση σε λίγο καιρό του Κουρδικού κράτους. Η Τουρκία δεν έχει πλέον κανέναν φίλο γι αυτό και κάνει όλα αυτά τα σπασμωδικά της...

Απάντηση
Τελικά είμασταν έτοιμοι! 09/03/201809:36

Με τη Navtex για άσκηση έρευνας και διάσωσης στις 7/3 που αφορούσε χερσαίο έδαφος και παρουσίαζε το Καστελόριζο ως τουρκικό έδαφος ήταν σίγουρο ότι οι Τούρκοι θα τέσταραν τα αντανακλαστικά της Ελληνικής πολεμικής μηχανής και ότι υπήρχε σημαντική πιθανότητα οι Τούρκοι να μετέτρεπαν την αθώα άσκηση έρευνας και διάσωσης επί εδάφους, σε επιχείρηση αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή ή ακόμη και σε απόπειρα κατάληψης του Καστελόριζου. Το μεγάλο ερώτημα ήταν, τι θα κάναμε εμείς για να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Είμασταν έτοιμοι να αποτρέψουμε αυτά τα πιθανά γεγονότα; ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Η Ελλάδα ΠΡΩΤΗ δέσμευσε την ΤΡΙΤΗ 6/3, με σειρά ΝΟΤΑΜ το ανατολικό, βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, κλειδώνοντας ουσιαστικά μέχρι νεωτέρας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο. Στο χώρο αυτό προανήγγειλε ασκήσεις με πυρά από το πολεμικό ναυτικό και την αεροπορία, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος πλεύσει ή πετάξει στους χώρους αυτούς διακινδυνεύει να υποστεί ''ατύχημα''. Με τις Notam αυτές διεμβόλισε και τη Navtex της Τουρκίας στο Καστελόριζο. Το αποτέλεσμα ήταν η Τουρκία να εφαρμόσει το ελάχιστο δυνατό σενάριο έρευνας και διάσωσης στο Καστελόριζο (μία παρωδία) και τίποτε περισσότερο. Επίσης οι παραβιάσεις των Τουρκικών F-16 προχθές σχεδόν μηδενίστηκαν. ΜΕΤΑ τις Ελληνικές Notam σύρθηκε η Τουρκία και ακολούθησε, βγάζοντας δική της Notam για περιοχή του κεντρικού Αιγαίου. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Απάντηση
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ09/03/201812:56

ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ.ΦΤΑΣΑΜΕ ΔΕ ΣΕ ΣΗΜΕΊΟ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.ΑΝ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ Μ ΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Κ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΆ ΤΟΥ.ΜΝ ΚΟΛΑΜΕ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ Κ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία