Βίντεο: Πέντε ώρες υπό κατάληψη το υπουργείο Παιδείας μετά τα επεισόδια

Βίντεο: Πέντε ώρες υπό κατάληψη το υπουργείο Παιδείας μετά τα επεισόδια

Η κατάληψη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα - Νωρίτερα, διαδηλωτές πήδηξαν τα κάγκελα και μπήκαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου - Οι αναπληρωτές αποφάσισαν νέο «ραντεβού» στο υπουργείο την επόμενη Παρασκευή 

Βίντεο: Πέντε ώρες υπό κατάληψη το υπουργείο Παιδείας μετά τα επεισόδια
Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Παιδείας, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών. 

Η συνέλευση των αναπληρωτών καθηγητών όλων των βαθμίδων, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του υπουργείου Παιδείας, που τελούσε υπό κατάληψη από το μεσημέρι αποφάσισε να δώσει νέο ραντεβού στο υπουργείο Παιδείας για την ερχόμενη Παρασκευή καθώς και να προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Μέχρι αργά το απόγευμα, μέλη της ΠΑΣΑΔ και της ΠΣΑΕΠ παρέμεναν στο χώρο του υπουργείου Παιδείας ζητώντας να συναντηθούν με τον υπουργό προκειμένου να μάθουν πότε και πόσες προσλήψεις θα γίνουν.

Κλείσιμο
Επεισόδια το μεσημέρι στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών 

Επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι της Παρασκευής, διεκδικώντας μόνιμους διορισμούς. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, διαδηλωτές πήδηξαν τα κάγκελα και μπήκαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου. Τότε οι αστυνομικοί προχώρησαν στη εκτεταμένη ρίψη χημικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και συμπλοκές.  

Οι εκπαιδευτικοί φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, όπως «αυτό το υπουργείο δεν είναι της Παιδείας, είναι των ΜΑΤ και της τρομοκρατίας».






Λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι οι υπεύθυνοι άνοιξαν τις πόρτες του υπουργείου και οι συγκεντρωμένοι, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και φοιτητές, μπήκαν στο κτίριο όπου αυτή την ώρα πραγματοποιούν κατάληψη.

Όπως ανέφεραν νωρίτερα από τα μεγάφωνα έχουν τραυματιστεί εκπαιδευτικοί, από την συμπλοκή με την αστυνομία. 




ΠΑΜΕ: Η κυβέρνηση χτύπησε απρόκλητα με ΜΑΤ και χημικά

Για άγρια καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε λόγο το ΠΑΜΕ, κάνοντας λόγο για απρόκλητη επίθεση. «Με ΜΑΤ και χημικά χτύπησε απρόκλητα την απεργιακή συγκέντρωση δασκάλων και καθηγητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας που απαιτούσαν καμιά απόλυση αναπληρωτή - συμβασιούχου εκπαιδευτικού, μαζικούς διορισμούς, μόνιμη δουλειά για όλους» αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του. 

Δείτε βίντεο από το σημείο:


Βίντεο από τα επεισόδια:


Οι διαδηλωτές νωρίτερα είχαν φτάσει στο γραφείο του υπουργού, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται εκεί.











Φωτογραφία από το γραφείο Γαβρόγλου:









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης