Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν τα καλύμματα των φρεατίων από τον Λευκό Πύργο μέχρι το δημαρχείο!

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν τα καλύμματα των φρεατίων από τον Λευκό Πύργο μέχρι το δημαρχείο!

Για πρώτη φορά διαπράττεται τόσο εκτεταμένη κλοπή, δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν τα καλύμματα των φρεατίων από τον Λευκό Πύργο μέχρι το δημαρχείο!
Tην κλοπή όλων των καλυμμάτων των φρεατίων, συνολικά εξήντα οκτώ(!), στα πάρκα ΧΑΝΘ και Ξαρχάκου, από τον κόμβο του Λευκού Πύργου έως τον κόμβο του δημαρχείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς.

Μετά από ελέγχους σε έργα φωτισμού στους χώρους, που έγιναν, καθώς στο παρελθόν είχαν παρατηρηθεί βανδαλισμοί, διαπιστώθηκε ότι εκλάπησαν συνολικά όλες οι σχάρες χυτοσιδήρου βαρέως τύπου, διαστάσεων 40χ40, συνολικού, κόστους 2.050 ευρώ.

Ο κ. Παππάς χαρακτηρίζει το περιστατικό εξαιρετικά σοβαρό, καθώς, όπως αναφέρει, "για πρώτη φορά διαπράττεται τόσο εκτεταμένη κλοπή, η οποία έχει ως απώτερο κίνητρο, εκτός από τη φθορά δημόσιας περιουσίας και το κέρδος από την πώληση των κλοπιμαίων ειδών σε επιχειρήσεις χαλκού και σιδήρου".

Κλείσιμο
Η υπηρεσία προσωρινά αποκατέστησε τη ζημία και προχώρησε σε επίχωση των φρεατίων με άμμο, ως μέτρο έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή ατυχημάτων, ενώ σταδιακά οι ίδιες επιφάνειες πρόκειται να καλυφθούν με ένα στρώμα τσιμέντου, καθώς θεωρείται άσκοπη η προς στιγμήν επανατοποθέτηση χυτοσιδηρών καλυμμάτων, από τη στιγμή που δεν έχει προβλεφθεί τρόπος φύλαξης και διαρκούς νυχτερινού ελέγχου.

Η δημοτική αρχή, επισημαίνει ο κ. Παππάς, συνεργάζεται στενά με την ΕΛ.ΑΣ. και τη δημοτική αστυνομία για την πάταξη παρόμοιων φαινομένων. Επιπλέον, κατήγγειλε το γεγονός στον αρμόδιο εισαγγελέα για να ασκήσει τα νόμιμα, ενώ διερευνά ήδη και από νομικής πλευράς τις επόμενες ενέργειές της.

"Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια διατήρησης του δημόσιου χώρου σε όσο το δυνατόν πιο ικανοποιητικό επίπεδο, θα είναι άοκνη και συνεχής, τόσο από τις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, όσο και από τη διοίκηση, για τη διασφάλιση της νομιμότητας και την ομαλή αστική διαβίωση", υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης