PROTOTHEMA

Ελλάδα

«Η κατάσταση θα βελτιωνόταν μόνο με επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Τουρκία»

Δήμαρχος Χίου στο ΘΕΜΑ 104,6: Σε δύο χρόνια έχουν έρθει 50.000 μετανάστες και έχουν επιστραφεί μόνο 1.500

Δήμαρχος Χίου στο ΘΕΜΑ 104,6: Σε δύο χρόνια έχουν έρθει 50.000 μετανάστες και έχουν επιστραφεί μόνο 1.500

Είναι πολιτική βούληση να μην γίνονται επιστροφές, υποστήριξε ο Μιχάλης Βουρνούς

Την ανάγκη εφαρμογής του μέρους της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που προβλέπει την επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία τόνισε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή αναχώρηση του Γιάννη Μουζάλα από το νησί.


«Η κατάσταση θα βελτιωνόταν μόνο με επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Τουρκία. Εάν αυτό γίνονταν σωστά, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτό θα μπορούσε να είναι το σημαντικότερο ζήτημα» τόνισε ο κ. Βουρνούς.

Ο δήμαρχος Χίου, μάλιστα, παρουσίασε και αριθμούς για να υποστηρίξει τη θέση του αυτή: «οι επιστροφές είναι της τάξεως των 1.500 όταν από τον Μάρτιο του 2016, οπότε εφαρμόστηκε η συμφωνία, έχουν έρθει 50.000. Από αυτούς, μάλιστα, οι 800 επέστρεψαν οικοιοθελώς».

«Ο "ποταμός" ανθρώπων θέλει πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες« πρόσθεσε ο δήμαρχος Χίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέλος, «είναι πολιτική βούληση να μην γίνονται επιστροφές».Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

mpakalis12/01/201812:51

Επειδή ακούω πολλούς άσχετους να λένε τη Χίο για Συριζονήσι να τους θυμίσω πως είναι το μόνο νησί που δεν επικράτησε ο Σύριζα. Βέβαια οι Χιώτες όπως και στα άλλα νησιά, δεν αντέδρασαν όταν τους έκαναν το νησί Hot-spot. Και αυτό γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Τα μαγαζιά κονομάνε, δουλειές στις ΜΚΟ βρήκαν, υπηρεσίες για τροφοδοσία, καθαρισμό δίνουν και γενικά πέφτει χρήμα. Βέβαια μια μικρή μερίδα το καρπώνεται αλλά αυτοί μαζί με τους μεγάλους (βουλευτές, γραμματείς, φαρισαίους) της κυβέρνησης που τρώνε την πίτα είναι αρκετοί για να κάνουν μόκο. Και αν κάποιος πάει να μιλήσει τον λενε φασίστα και ξέμπλεξαν μαζί του. Τέλος μεγαλη ευθύνη έοχυν και τα μέσα που δεν τα περνάνε όλα. Οι Συριζοανέλ έχουν επιβάλει λογοκρισία στο τι βγαίνει προς τα έξω. Και με την όλη κρίση μια και όλοι θέλουν να τα έχουν καλά με τους άρχοντες όλα μένουν αβαβά. Αυτή εν ολίγοις είναι πραγματικότητα. Και αν πιστεύετε πως θα φύγουν ποτέ αυτοί από εδώ μην περιμένετε. Όσο πέφτει ζεστό το μπικικίνι δεν κουνιέται φύλλο. Τέλος προς ενημέρωση σας γιατί ούτε αυτό λένε, η Κυβερνηση σκοπεύειι να αποσύρει τις ΜΙΚΟ και να παίρνει απευθείας το ζεστό ευρώ. Οπότε φανταστείτε πάρτι που έχει να γίνει και διορισμόι που θα πέσουν για την εξυπηρέτηση των "επενδυτών". Καλημμέρα σας.

Απάντηση
Νίκος 12/01/201812:35

Εδώ μέσα γράφουν___όπου βλέπουν να γίνεται λόγος γιά μετανάστες_________οι ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ-ΝΕΟΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ!..

Απάντηση
Η Αριστερά θα λύσει ΚΑΙ το δημογραφικό!12/01/201812:26

24/1/2017 Ο Τόμας ντε Μεζιέρ αναφέρθηκε και στην προσφυγική συμφωνία με την Τουρκία, εκτιμώντας ότι είναι το ενδεδειγμένο εργαλείο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, η οποία όμως δεν εφαρμόζεται σωστά στην πράξη από την Ελλάδα: Δεν λειτουργεί σωστά επειδή οι Έλληνες και η Ελλάδα επαναπροωθούν ελάχιστους πρόσφυγες στην Τουρκία. Παρόλα αυτά είναι ο σωστός δρόμος. Θα έπρεπε να συνάψουμε παρόμοιες συμφωνίες και με άλλα γειτονικά κράτη της Ευρώπης.

Απάντηση
Έρχεται το Νόμπελ...12/01/201810:53

Κάντε κουράγιο Χιώτες μου και ξαναψηφίστε ΣυριζοΑνέλ... Ίσως πάρετε το Νόμπελ...

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία