Σωφρονιστικοί υπάλληλοι εναντίον Κοντονή για συνδικαλιστική δίωξη Αραβαντινού

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι εναντίον Κοντονή για συνδικαλιστική δίωξη Αραβαντινού

Καταγγέλλουν τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι «δεν εφαρμόζει-ως οφείλει» τέσσερις εφετειακές αποφάσεις που δικαίωσαν τέσσερις συναδέλφους τους

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι εναντίον Κοντονή για συνδικαλιστική δίωξη Αραβαντινού
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή ότι «δεν εφαρμόζει-ως οφείλει» τέσσερις εφετειακές αποφάσεις που δικαίωσαν τέσσερις συναδέλφους τους και ακύρωσαν αντίστοιχες αποφάσεις του  υπουργού Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, καταγγέλλουν την συνδικαλιστική δίωξη του αρχιφύλακα Αντώνη  Αραβαντινού.

Οι αποφάσεις του κ. Κοντονή  που ακυρώθηκαν αφορούσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, «τις καρατομήσεις και τις αναγκαστικές μετακινήσεις 2 διευθυντών φυλακών (ΕΚΚΝ Αυλώνα και Ψυχιατρείου) και 2 αρχιφυλάκων (ΕΚΚΝ Αυλώνα και Κορίνθου), ο ένας εκ των οποίων υποβιβάστηκε σε απλό φύλακα».

Κλείσιμο
Η Ομοσπονδία διερωτάται: «Άραγε γιατί και πως επιτρέπεται αυτή η απαξία στις αποφάσεις των δικαστηρίων και πόσο ηθικό και νόμιμο είναι;» και προσθέτει:  

«Συνεπώς, δεν μας προξενεί εντύπωση ότι συνεχίζεται η άνευ προηγούμενου παραπάνω αυταρχική και προσφιλή τακτική του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις καρατομήσεις και αναγκαστικές μετακινήσεις. Αυτή τη φορά σειρά είχαν οι αρχιφύλακες του ψυχιατρείου κρατουμένων Κορυδαλλού, νοσοκομείου κρατουμένων και της ΚΑΥΦ».

Μάλιστα, η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για συνδικαλιστική δίωξη του αρχιφύλακα   που αναγκαστικά μετακινείται, ο οποίος δεν να είναι  άλλος από το γνωστό, Αντώνη  Αραβαντινό,  ο οποίος είναι  υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας και πρόεδρος του Σωματείου στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία   διαμηνύει για μία ακόμη φορά «και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι συνδικαλιστικά δεν θα μας φιμώσουν, δεν θα μας εκφοβίσουν και δεν θα μας υποτάξουν, όσες προσπάθειες και αν κάνουν, όποιον μηχανισμό και αν χρησιμοποιήσουν» και προσθέτει:
 
«Την αλήθεια θα την λέμε και θα την δημοσιοποιούμε: για την κατάντια στις Ελληνικές φυλακές, για τις μικρές ή μεγάλες κορδέλες που κόβουν και για τους κινδύνους που διατρέχουμε ως εργαζόμενοι από την πολιτική τους, όπως επίσης για τα προβλήματα που ελλοχεύουν και μπορεί να ξεσπάσουν εν ευθέτω χρόνο».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η Ομοσπονδία αβαφέρει: «Απορούμε πως ο αριστερών καταβολών πολιτικός ή ίσως ο νομικός κ. Κοντονής σύρεται σε μία τέτοια απολυταρχικού τύπου και τρόπου διοίκηση, που ουδεμία σχέση έχει με την αριστερά της πατρίδας και των κοινωνικών αγώνων, με την αξιοκρατία και την διαφάνεια. Εκτός και αν η αριστερά της εξουσίας φοβάται την κριτική και την ελεύθερη, μη χειραγωγούμενη συνδικαλιστική ή και πολιτική δράση».
 
Το πλήρες κείμενο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει ως εξής:
«Στις 22/11/2017 αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επέδωσε στον υπουργό Δικαιοσύνης  4  ακυρωτικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, οι οποίες είχαν δημοσιευτεί από τις 31/10/2017 και αφορούν την ακύρωση των αποφάσεων του υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με τις καρατομήσεις και τις αναγκαστικές μετακινήσεις 2 Διευθυντών Φυλακών (ΕΚΚΝ Αυλώνα και Ψυχιατρείου) και 2 Αρχιφυλάκων (ΕΚΚΝ Αυλώνα και Κορίνθου), ο ένας εκ των οποίων υποβιβάστηκε σε απλό φύλακα. 

Ένα σχεδόν μήνα μετά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν εφαρμόζει-ως οφείλει- τις παραπάνω αποφάσεις και πολύ φοβόμαστε ότι τις έχει απλώς πετάξει στο συρτάρι! Άραγε γιατί και πως επιτρέπεται αυτή η απαξία στις αποφάσεις των Δικαστηρίων και πόσο ηθικό και νόμιμο είναι;

Συνεπώς, δεν μας προξενεί εντύπωση ότι συνεχίζεται η άνευ προηγούμενου παραπάνω αυταρχική και προσφιλή τακτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τις καρατομήσεις και αναγκαστικές μετακινήσεις. Αυτή τη φορά σειρά είχαν οι αρχιφύλακες του ψυχιατρείου κρατουμένων Κορυδαλλού, νοσοκομείου κρατουμένων και της ΚΑΥΦ.

Την περασμένη Πέμπτη 14/12/2017 με μία ξερή απόφαση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αποφάσισε να μετακινήσει τους παραπάνω Αρχιφύλακες. Τυχαίνει μάλιστα αυτές οι μετακινήσεις να γίνονται λίγες μόνο μέρες μετά τις αρχαιρεσίες και το 48ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, όπου προέκυψε με πανηγυρικό τρόπο το νέο μας Διοικητικό Συμβούλιο με ευρεία μάλιστα πλειοψηφία και συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία από ότι αντιλαμβανόμαστε μάλλον δεν είναι και τόσο αρεστά.

Επίσης, δεν μας παραξενεύει καθόλου το γεγονός (το έχει ξανακάνει άλλωστε) ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη της την πληθώρα διατάξεων και νόμων, εγχώριων, Διεθνών και Ευρωπαϊκών που προστατεύουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σκέψη και κριτική, καθώς «τυχαίνει» ο ένας από τους προαναφερθέντες αρχιφύλακες που αναγκαστικά μετακινείται να είναι ο Αντώνης Αραβαντινός (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας και πρόεδρος του Σωματείου στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού).

Ο Αντώνης Αραβαντινός  35 χρόνια τώρα συνεχίζει να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες φωνές, με υπεύθυνες προτάσεις και θέσεις για τον χώρο μας. Έχει περάσει άλλωστε για αυτό πολύ πιο δύσκολες στιγμές και καταστάσεις τις οποίες αντιμετώπισε χωρίς να δειλιάσει ή να προδώσει ποτέ τον χώρο μας και με αυτό τον τρόπο έγινε σημείο αναφοράς για όλους μας. Όπως μας είπε ο ίδιος, όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει τους αδύναμους, είτε αυτοί είναι εργαζόμενοι είτε αυτοί είναι κρατούμενοι, χωρίς να νοιώθει ποτέ ο ίδιος αδύναμος. Οι διώξεις είναι συνεπακόλουθα τέτοιων δράσεων και ειδικά οι «μπροστάρηδες» πρέπει να αποδεικνύουν ότι έχουν την δύναμη να τις υπομένουν. Ο ίδιος παραιτήθηκε των όποιων δικονομικών, υπηρεσιακών ή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων του και μας ζήτησε να σεβαστούμε την απόφασή του αυτή. 
Όμως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τοποθετηθούμε γενικά για τέτοιες σκόπιμες και εκδικητικές συμπεριφορές και αναρωτιόμαστε, πόσο άδικο είναι να μιλάμε για πογκρόμ διώξεων σε συνέχεια όλων των άλλων προηγούμενων;

Είναι ξεκάθαρο ότι, υπηρεσιακά η εκάστοτε πολιτική ηγεσία από θέση ισχύος και εξουσίας μπορεί ως υφισταμένους της και υπαλλήλους να μας μετακινεί, να ξηλώνει, να καρατομεί, να αποσπά, να διαθέτει ή … να διώκει πειθαρχικά και όποιον υπάλληλο θέλει και νομίζει. Ή ακόμα μπορεί να ζητά τυχόν ποινικές μας ευθύνες και να μας στέλνει στον κ. Εισαγγελέα, όπως έκανε πρόσφατα η πολιτική ηγεσία μας, με αφορμή την διαμαρτυρία μας και το Δελτίο Τύπου που είχαμε εκδώσει ως Ομοσπονδία στις 16/10/2017 με αφορμή το επιτακτικό άνοιγμα μιας ακόμα πτέρυγας στην Φυλακή της Νιγρίτας Σερρών.

Ωστόσο, τους διαμηνύουμε για μία ακόμη φορά και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι συνδικαλιστικά δεν θα μας φιμώσουν, δεν θα μας εκφοβίσουν και δεν θα μας υποτάξουν, όσες προσπάθειες και αν κάνουν, όποιον μηχανισμό και αν χρησιμοποιήσουν. Την αλήθεια θα την λέμε και θα την δημοσιοποιούμε: για την κατάντια στις Ελληνικές Φυλακές, για τις μικρές ή μεγάλες κορδέλες που κόβουν και για τους κινδύνους που διατρέχουμε ως εργαζόμενοι από την πολιτική τους, όπως επίσης για τα προβλήματα που ελλοχεύουν και μπορεί να ξεσπάσουν εν ευθέτω χρόνο.

Απορούμε πως ο αριστερών καταβολών πολιτικός ή ίσως ο νομικός κ. Κοντονής σύρεται σε μία τέτοια απολυταρχικού τύπου και τρόπου διοίκηση, που ουδεμία σχέση έχει με την αριστερά της πατρίδας και των κοινωνικών αγώνων, με την αξιοκρατία και την διαφάνεια. Εκτός και αν η αριστερά της εξουσίας φοβάται την κριτική και την ελεύθερη, μη χειραγωγούμενη συνδικαλιστική ή και πολιτική δράση.
Προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε πλέον αυτό το καθεστώς και θα πράξουμε πλέον αυτά που πρέπει ασκώντας κάθε νόμιμο μέσο που προβλέπεται από την συνδικαλιστική μας δράση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης