Ειρηνοδικείο: Ματαιώθηκαν δίκες σήμερα λόγω των χημικών στην ατμόσφαιρα

Ειρηνοδικείο: Ματαιώθηκαν δίκες σήμερα λόγω των χημικών στην ατμόσφαιρα

Η χρήση χημικών από τα ΜΑΤ κατά την διάρκεια των επεισοδίων για τους πλειστηριασμούς έκαναν αφόρητη την κατάσταση, ακόμα και σχεδόν 24 ώρες μετά

Ειρηνοδικείο: Ματαιώθηκαν δίκες σήμερα λόγω των χημικών στην ατμόσφαιρα
Ματαιώθηκαν πολλές από τις προγραμματισμένες δίκες σήμερα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, καθώς η ατμόσφαιρα ήταν επιβαρυμένη λόγω της χθεσινής χρήσης δακρυγόνων κατά τη διαδικασία των πλειστηριασμών, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Διαδηλωτές, ΜΑΤ, ξύλο, χημικά και τραυματισμοί. Αυτή ήταν η χθεσινή εικόνα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας όπου οι συμβολαιογράφοι ξεκίνησαν και πάλι τη διενέργεια πλειστηριασμών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ματαίωση των δικών έγινε από το μεγάφωνο και η ατμόσφαιρα ήταν τόσο επιβαρυμένη που κανείς δεν μπορούσε να μείνει στους εσωτερικούς χώρους του Ειρηνοδικείου για πολύ ώρα. 

Μάλιστα λόγω των χθεσινών γεγονότων οι δικαστικοί υπάλληλοι απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους. 
Κλείσιμο



Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι πρωτοφανείς: Στην αίθουσα επτά του Ειρηνοδικείου είχαν πάρει θέσεις οι συμβολαιογράφοι. Απ' έξω ακριβώς, δύο διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης βρίσκονταν παρατεταγμένες προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να εισέλθουν στο εσωτερικό της αίθουσας, προφανώς για να μη ματαιωθεί η διαδικασία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ωστόσο προσπάθησαν να απωθήσουν με τη βία τους διαδηλωτές αρχικά χτυπώντας τους με τα γκλοπς και στη συνέχεια κάνοντας χρήση χημικών ακόμα και στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου!

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική με αποτέλεσμα το πλήθος του κόσμου να βγει στον εξωτερικό χώρο του Ειρηνοδοκείου, άλλοι με αίματα στο κεφάλι αποτέλεσμα των συμπλοκών με την αστυνομία και άλλοι με αναπνευστικά προβλήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης