Ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, υπερασπίζονται πάντα στο ακέραιο και μέχρις αυτοθυσίας τα σύνορά μας και την εθνική μας κυριαρχία», δήλωσε με αφορμή τη σημερινή μέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, βρέθηκε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσε στεφάνι, με αφορμή τη σημερινή ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την αυτοθυσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την υπεράσπιση των συνόρων μας και της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά ταυτοχρόνως της ίδιας της ΕΕ, καθώς η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δήλωσή του για τον σημερινό εορτασμό.



Κλείσιμο


«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, πιστές στην μακραίωνη παράδοση του Λαού μας και του Έθνους μας, υπερασπίζονται πάντα στο ακέραιο και μέχρις αυτοθυσίας τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Και προσθέτει: «Ταυτοχρόνως, και επειδή η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπερασπίζονται τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τούτο συνιστά σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς εκείνους που θα διενοούντο ν΄ αμφισβητήσουν, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, το ισχύον Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Χρόνια πολλά. Και ας είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός συμπαραστάτης των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την επιτέλεση της Ιερής Αποστολής τους».



Με τη σειρά του και ο Πάνος Καμμένος έκανε δήλωση λόγω της σημερινής ημέρας:

«Σήμερα ημέρα διπλής γιορτής, γιορτάζει η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Παναγιά μας, η Προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Θέλω εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους, τους εθνοφύλακες, τους εφέδρους, τους απόστρατους και τις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που μας κάνουν όλους υπερήφανους, υπηρετώντας την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και παράλληλα σε καιρό ειρήνης, υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο.
 
Όπου χρειαστεί, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες και θα είναι παρούσες με υψηλό ηθικό, με επαγγελματισμό και με ετοιμότητα. Τους οφείλουμε πολλά και περισσότερα τους οφείλει η Πολιτεία. Πολύ σύντομα ελπίζουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα τα οφειλόμενα προς αυτούς να τα αποδώσουμε. Χρόνια πολλά σε όλους
».

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης