Πρόσκοποι: πανταχού παρόντες

Πρόσκοποι: πανταχού παρόντες

Έτοιμοι να βοηθήσουν και τους πλημμυροπαθείς - Αφήνουν πίσω οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις και τις περισσότερες φορές με δική τους πρωτοβουλία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή

Πρόσκοποι: πανταχού παρόντες
Αυτή την ώρα για ακόμη μία φορά η Αττική δοκιμάζεται από έντονα καιρικά φαινόμενα. Ήδη θρηνούμε δεκάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ευρώ ζημιές γιατί μπαζώθηκαν τα ρέματα. Μπαζώθηκαν οι φυσικές ροές των νερών. 

Κλείσιμο


Σ αυτή τη δύσκολη στιγμή όμως, υπάρχουν κάποια παιδιά, με μπλε μαντήλια στο λαιμό τους. Είναι οι Πρόσκοποι. Αυτούς που έχουμε συνηθίσει να τους βλέπουμε με κοντό παντελόνι και ψηλή κάλτσα να οργώνουν τα βουνά και τα λαγκάδια της χώρας γεμάτα χαρά για τη ζωή, αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες. 

Αυτά τα παιδιά και πάλι δίνουν δυναμικό παρόν στις πλημμύρες της Δυτικής Αττικής. Αθόρυβα, έμπρακτα και με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης δημοσίευσαν στον λογαριασμό τους στις 16/11 στο facebook (πολύ πριν τα «θεσμικά μηνύματα») ότι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να στηρίξουν αυτούς που έχουν ανάγκη. 



Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Τους είδαμε το καλοκαίρι στις καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής να μοιράζουν σάντουϊτς και νερό στους κατάκοπους Πυροσβέστες. Τους είδαμε στις φωτιές τις Πάρνηθας να καθοδηγούν τους πυροσβέστες στα μονοπάτια και της Πελοποννήσου (πριν 10 χρόνια) να οργανώνουν καταυλισμούς. Τους είδαμε να υποδέχονται πρόσφυγες στη Λέσβο και να συντονίζουν τους κρατικούς φορείς στη δομή του Ελληνικού πριν κλείσει. Τους είδαμε να σιτίζουν άστεγους στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις και να στήνουν σκηνές σε μεγάλους σεισμούς!



Και όλα αυτά από ενήλικες εθελοντές, στην πλειοψηφία τους 18-30 ετών, οι οποίοι αφήνουν πίσω οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις και τις περισσότερες φορές με δική τους πρωτοβουλία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Εκεί που υπάρχει ανάγκη και εκεί που ο συνάνθρωπος χρειάζεται βοήθεια. Δίνοντας από το υστέρημά τους για να στηρίξουν τον διπλανό τους. Ο τρόπος που κάθε φορά συντονίζονται και εμφανίζονται οργανωμένοι και αποφασισμένοι είναι απορίας άξιο. Όμως είναι εκεί και πάντα με χαμόγελο και αισιοδοξία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης