PROTOTHEMA

Ελλάδα

Πρωτοφανείς καταστάσεις

Συνδικαλιστής ΣΥΡΙΖΑ: «Τάγματα εφόδου» οι εφοριακοί που ελέγχουν επιχειρήσεις!

Συνδικαλιστής ΣΥΡΙΖΑ: «Τάγματα εφόδου» οι εφοριακοί που ελέγχουν επιχειρήσεις!

Τους χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «ταγματασφαλίτες», «χήτες», «κωθώνια» και τους ζήτησε «να σταματήσουν να κυνηγούν τον κόσμο» γιατί τα λεφτά αυτά πηγαίνουν στην τρόικα

Πρωτοφανείς καταστάσεις εκδηλώνονται στους κόλπους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με επίκεντρο το απίστευτο μπούλινγκ που καταγγέλλεται ότι έκανε σε βάρος εφοριακών της Πελοποννήσου, όχι κάποιος ελεγχόμενος επιχειρηματίας (όπως συνήθως), αλλά αρχισυνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτέθηκε στους συναδέλφους του με σκαιότατους χαρακτηρισμούς, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι το… παρακάνουν με τους ελέγχους.


Ακριβώς την ώρα που η ΑΑΔΕ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των εφοριακών, στους οποίους έχουν εναποθέσει το εγχείρημα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, που αποτελεί διακηρυγμένο στόχο της κυβέρνησης, ο προβεβλημένος συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Καβαθάς πατώντας και στις δύο βάρκες, εμφανίζεται να νοιάζεται για τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις και να θεωρεί τους ελέγχους περιττούς. Και με τους ελεγκτές δηλαδή (την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) και με τους ελεγχόμενους (με τις επιχειρήσεις), πάντα εκ του ασφαλούς.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι ακραίοι και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε σε πρόσφατη σύσκεψη συλλόγου εφοριακών στην Πάτρα, έχουν ήδη προκαλέσει την παρέμβαση του συνδικαλιστικών οργάνων του κλάδου, προκειμένου να υπάρξουν οργανωμένες αντιδράσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής χρησιμοποίησε φράσεις, αναφερόμενος σε υπαλλήλους που κάνουν προληπτικούς ελέγχους,  όπως «ταγματασφαλίτες», «χήτες», «κωθώνια», «τάγματα εφόδου», «χαμηλού επιπέδου»! Κηρύσσοντας περίπου αντιμνημονιακό αγώνα, υποστήριζε ότι τα χρήματα από τους φοροελέγχους πηγαίνουν στα ταμεία της τρόικας και ότι οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ είναι υπάλληλοι της τρόικας και όχι του ελληνικού λαού! Τους ζήτησε δε επιτακτικά «να σταματήσουν να κυνηγούν τον κόσμο», αμφισβητώντας (υποκριτικά προφανώς) την πολιτική που εφαρμόζει το ίδιο το κόμμα του ως κυβέρνηση.

Οι επιθέσεις αυτές και οι χαρακτηρισμοί προκάλεσαν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τους παρισταμένους. Ήδη ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εφοριακών υπαλλήλων Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, Θεοφάνης Μπαρμπαρίτσας, ζήτησε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της σύσκεψης. Ο κ. Μπαρμπαρίτσας κάνει λόγο, σε σχετική επιστολή του, για «λοιδορίες και  λεκτικούς προπηλακισμούς που αντιβαίνουν κάθε αρχή αξιοπρέπειας και συναδελφικότητας» και σημειώνει ότι «οι εν λόγω εκφράσεις είναι απαράδεκτες κατά την κοινή λογική και ειπώθηκαν κατά τρόπο προσβλητικό, απαξιωτικό και υποτιμητικό προς τους προαναφερθέντες συναδέλφους, οι οποίοι με μόχθο και κόπο παλεύουν καθημερινά για την προάσπιση των συμφερόντων της υπηρεσίας μας και κατ’ επέκταση του εθνικού συμφέροντος».

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Μπαρμπαρίτσα έχει ως εξής:

ΑΙΤΗΣΗ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Θεοφάνη Μπαρμπαρίτσα του Γεωργίου, Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.

ΠΡΟΣ
Κεφαλληνό Διονύσιο, Γραμματέα του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.
 
Έπειτα από την σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας την 17η Αυγούστου 2017 ημέρα Πέμπτη, η οποία διεξήχθη στα γραφεία που διατηρεί ο Σύλλογος μας στην πόλη των Πατρών και κατά την διάρκεια της οποίας ειπώθηκαν εκφράσεις και χαρακτηρισμοί για συναδέλφους οι οποίοι συμμετέχουν σε προληπτικούς ελέγχους στο πλαίσιο που έχει καθορίσει η ΑΑΔΕ. Οι λοιδορίες και οι λεκτικοί προπηλακισμοί αυτοί αντιβαίνουν κάθε αρχή αξιοπρέπειας και συναδελφικότητας.

Λόγω του ότι αφενός μεν οι συνομιλίες μας κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως καταγράφονται με ψηφιακό τρόπο προκειμένου να διευκολυνθεί η αποτύπωση των πρακτικών της συνεδρίασης (και οι οποίες αποτελούν αρχείο του Συλλόγου μας το οποίο δεν καταστρέφεται) και αφετέρου δε οι εν λόγω εκφράσεις είναι απαράδεκτες κατά την κοινή λογική και ειπώθηκαν κατά τρόπο προσβλητικό, απαξιωτικό και υποτιμητικό προς τους προαναφερθέντες συναδέλφους, οι οποίοι με μόχθο και κόπο παλεύουν καθημερινά για την προάσπιση των συμφερόντων της υπηρεσίας μας και κατ’ επέκταση του εθνικού συμφέροντος. Για τον λόγο αυτό ζητώ, ως Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας και επικεφαλής της παράταξης της ΔΑΚΕ, όπως προβείτε στην απομαγνητοφώνηση της ανωτέρω προαναφερθείσας συνεδρίασης, ώστε να αποτυπωθούν αυτούσια τα όσα διεμείφθησαν για να λάβουν γνώση όσοι επιθυμούν από τους συναδέλφους του Συλλόγου μας για τις θέσεις και απόψεις των μελών μας που άπτονται της δράσης των συναδέλφων που λαμβάνουν μέρος στους προληπτικούς ελέγχους της ΑΑΔΕ.

Παρακαλώ όπως η εν λόγω αίτηση – επιστολή πρωτοκολληθεί και καταχωρηθεί στο αρχείο του Συλλόγου μας.

Με εκτίμηση
Θεοφάνης Μπαρμπαρίτσας

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Αντίπατρος05/09/201718:08

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ = ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Απάντηση
Βρε μανία με τα τάγματα εφόδου οι Συριζαίοι 31/08/201716:49

Μέχρι τώρα εγώ γνώριζα πως τάγματα εφόδου έχει μόνο η ΧΑ ,τώρα μαθαίνω πως τάγματα εφόδου έχουν και οι εφοριακοί. Ξεφτιλίζουν ακόμα και τις λέξεις .

Απάντηση
μια σωστή κουβέντα31/08/201715:57

ένας συριζαίος είπε μια σωστή κουβέντα και βγάλατε φλύκταινες. Δεν ξέρω τι μέρος του λόγου είναι ο τύπος αλλά η αλήθεια που ξεστόμισε είναι αναμφισβήτητη. Μην ακούτε τα παπαγαλάκια, ρωτείστε κανέναν εφοριακό, θα σας πει πως μειώνονται συνεχώς τα έσοδα ΦΠΑ από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις παρά την ελεγχοϋστερία. Αυτό που σώζει τα νούμερα του προϋπολογισμού, είναι ο τουρισμός μεγάλης κλίμακας που δουλεύει στο φουλ μετά την κολοτούμπα του εθνάρχη αλέξη και την ηρεμία της χώρας. Στους ελέγχους λέμε ναι (χειμώνα-καλοκαίρι) - στα τάγματα εφόδου όχι!

Απάντηση
Epwnvmus31/08/201715:54

Στην επομενη λοιπόν ψηφοφορία στη Βουλη να ΜΗ ΣΗΚΩΣΕΙ το χεράκι του κ "Ναι σε Ολα"! Για να τον δω!!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία