Συγκρατημένα χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ

Συγκρατημένα χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ

Επανέρχεται η αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ μετά τη νέα σειρά των γκάλοπ, που καταγράφουν ανακοπή της πτωτικής πορείας του Κινήματος και μείωση της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι νέες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάζει μεγαλύτερη συσπείρωση της εκλογικής του βάσης, σε σχέση με τις μετρήσεις των προηγούμενων μηνών και αυτό αναπτερώνει τις ελπίδες ότι σύντομα θα υπάρξει μεταβολή των αρνητικών συσχετισμών στο πολιτικό σκηνικό. Οι πιο αισιόδοξοι στη Χαριλάου Τρικ

Συγκρατημένα χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ

Επανέρχεται η αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ μετά τη νέα σειρά των γκάλοπ, που καταγράφουν ανακοπή της πτωτικής πορείας του Κινήματος και μείωση της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι νέες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάζει μεγαλύτερη συσπείρωση της εκλογικής του βάσης, σε σχέση με τις μετρήσεις των προηγούμενων μηνών και αυτό αναπτερώνει τις ελπίδες ότι σύντομα θα υπάρξει μεταβολή των αρνητικών συσχετισμών στο πολιτικό σκηνικό. Οι πιο αισιόδοξοι στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι είναι θέμα λίγου χρόνου για να «ξεφουσκώσει» η θεαματική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και να αρχίσει η επιστροφή των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του Κινήματος στη βάση τους.

Ωστόσο οι πιο ψύχραιμοι σημειώνουν ότι η διαφορά από τη ΝΔ παραμένει σημαντική και παρατηρούν ότι αύξηση με τις τελευταίες εξελίξεις, ιδίως στο θέμα των Σκοπίων, έχει συνολικά ο δικομματισμός και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ. Οι επιφυλακτικοί παράγοντες του Κινήματος τονίζουν με νόημα ότι είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για νέα δεδομένα, καθώς ουδείς είναι σίγουρος ότι έχει ξεπεραστεί η κρίση στρατηγικής και τα εσωκομματικά προβλήματα, που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στο δυσμενές σημείο, που είναι τους τελευταίους μήνες. Επικαλούνται επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών των τάσεων της κοινής γνώμης, οι οποίοι προβλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει φθορά το τελευταίο διάστημα, είναι όμως πολύ δύσκολο να περιοριστεί σε επιδόσεις κάτω του διψήφιου ποσοστού.

Όπερ σημαίνει ότι ο «εξ αριστερών» κίνδυνος είναι ακόμη ισχυρός για το ΠΑΣΟΚ. Πολύ περισσότερο, που λογικά και πλην απρόοπτου η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι οι ευρωεκλογές, όπου παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ και ιδίως την τελευταία δεκαετία έχει αρνητικά αποτελέσματα. Ήδη ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε ως στόχο για τις ευρωεκλογές τη νίκη του κόμματος, που αυτή τη στιγμή μάλλον δεν πιστεύει ουδείς στο Κίνημα. Γι’ αυτό το λόγο και η τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου ερμηνεύτηκε από συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, ως έμμεση βολή για τον κ. Παπανδρέου. 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης