Καλαμάτα: Συνελήφθη 33χρονος - ήταν αρχαιοκάπηλος, αλλά παραβίαζε και ΑΤΜ

Καλαμάτα: Συνελήφθη 33χρονος - ήταν αρχαιοκάπηλος, αλλά παραβίαζε και ΑΤΜ

Η δράση του 33χρονου αποκαλύφθηκε μετά από έρευνες της Ασφαλείας Καλαμάτας και των τμημάτων Πύλου, Κορώνης και Ξυλοκάστρου

Καλαμάτα: Συνελήφθη 33χρονος - ήταν αρχαιοκάπηλος, αλλά παραβίαζε και ΑΤΜ
«Δίπορτο» στην παρανομία είχε ένας 33χρονος Έλληνας που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Καλαμάτας στον Ασπρόπυργο! Από τη μια ήταν μέλος σπείρας που «χτυπούσε» Α.Τ.Μ. στη Μεσσηνία και την Κορινθία κι από την άλλη έκανε... λαθρανασκαφές μαζί με δυο άλλους αρχαιοκάπηλους!

Η δράση του 33χρονου αποκαλύφθηκε μετά από έρευνες της Ασφαλείας Καλαμάτας και των τμημάτων Πύλου, Κορώνης και Ξυλοκάστρου, από τις οποίες εξιχνιάστηκαν τέσσερις απόπειρες διάρρηξης σε Α.Τ.Μ., όλες αποτυχημένες, που διέπραξε μαζί με έναν 24χρονο Αλβανό, έναν 34χρονο Έλληνα και άγνωστους συνεργούς τους. Αν τα κατάφερναν σε όλες, θα έβαζαν συνολικά στο χέρι 191.000 ευρώ!

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, είχαν διαρρήξει δυο φορές, στις 29 Νοεμβρίου 2016 και στις 21 Απριλίου φέτος, το ίδιο κατάστημα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος στο εσωτερικό του οποίου υπήρχε μηχάνημα αλλά δεν μπόρεσαν να το διαρρήξουν. Το ίδιο συνέβη με τα Α.Τ.Μ. στο κτίριο υπηρεσίας του Δήμου Μεσσήνης και σε ένα κατάστημα σε κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου, που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν στις 21 και 22 Μαΐου. Γι' αυτά,  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 33χρονου και των συνεργών του για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος και απόπειρες διακεκριμένων κλοπών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το σπίτι και το αυτοκίνητο του 33χρονου και κατέσχεσαν φιάλες οξυγόνου και ασετιλίνης, μεταλλικούς κόφτες, ηλεκτρόδια σε μορφή βέργας, φλόγιστρα και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία. Όμως, βρήκαν και έναν ανιχνευτή μετάλλων και 167 αρχαία νομίσματα της Βυζαντινής περιόδου αξίας 10.000 ως 15.000 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Από τα ευρήματα αποκαλύφθηκε ότι ο 33χρονος μαζί με άλλους δύο Έλληνες ηλικίας 37 και 63 χρόνων, που επίσης συνελήφθησαν, εμπλέκονται σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας. Έτσι, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης