Ανετράπη λεωφορείο με μαθητές δημοτικού στις Σέρρες: Ελαφρά τραυματισμένα παιδιά και γονείς

Ανετράπη λεωφορείο με μαθητές δημοτικού στις Σέρρες: Ελαφρά τραυματισμένα παιδιά και γονείς

Ένα παιδάκι έχει κάταγμα στο χέρι - Ελαφρά οι υπόλοιποι - Πήγαιναν εκδρομή, όταν νταλίκα τους έκλεισε το δρόμο - Αναζητούν τον οδηγό νταλίκας που εξαφανίστηκε

Ανετράπη λεωφορείο με μαθητές δημοτικού στις Σέρρες: Ελαφρά τραυματισμένα παιδιά και γονείς
Λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές δημοτικού σχολείου από το Βαμβακόφυτο ανετράπη στο 39ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών - Καβάλας στο ύψος της Αγγίστας, περίπου στις 8:30 το πρωί της Παρασκευής, όταν νταλίκα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα του έκλεισε το δρόμο. Από το λεωφορείο απεγκλωβίστηκαν ελαφρά τραυματισμένα εννιά παιδιά και πέντε γονείς, που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Δράμας και Καβάλας και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους, ενώ η αστυνομία αναζητά τον οδηγό της νταλίκας, που δεν σταμάτησε μετά το τροχαίο!

Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο διευθυντής εκπαίδευσης Σερρών που βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος Ξενοφών Παπασταμόπουλος, ο οδηγός του λεωφορείου είπε ότι ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα μια νταλίκα, πορευόμενη σχεδόν στην μέση του δρόμου και προκειμένου να την αποφύγει, οδήγησε το όχημα αρκετά δεξιά. Έτσι αυτό, λόγω της υψομετρικής διαφοράς με την άκρη του δρόμου, ανετράπη, ενώ μέσα επέβαιναν περίπου 40 άτομα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλες τις τάξεις του σχολείου. Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστεί στο όχημα ένας μαθητής, που χρειάστηκε την βοήθεια της πυροσβεστικής για να βγει, ενώ οι υπόλοιποι το κατόρθωσαν μόνοι τους.

Κλείσιμο


Το παιδί που απεγκλωβίστηκε είναι σε σοβαρότερη κατάσταση καθώς έχει υποστεί ανοιχτό κάταγμα άνω άκρου, ενώ οι υπόλοιποι 13 συνολικά τραυματίες, που βρίσκονται στα νοσοκομεία Σερρών, Δράμας και Καβάλας είναι ελαφρά. 

Συγκεκριμένα:
- Στο νοσοκομείο Δράμας βρίσκεται ένα παιδί
- Στο νοσοκομείο Σερρών βρίσκονται επτά παιδιά και δύο ενήλικες
- Στο νοσοκομείο Καβάλας βρίσκονται ένα παιδί και τρεις ενήλικες

Οι μαθητές είχαν ξεκινήσει με δύο λεωφορεία (το άλλο προπορευόταν) για εκδρομή προς την Αλεξανδρούπολη. Όπως είπε στο protothema.gr ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Παιδείας Σερρών Γιώργος Κοντόπουλος, που επίσης βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος, σε γενικές γραμμές είναι όλοι καλά και όσοι δεν τραυματίστηκαν επιβιβάστηκαν στο δεύτερο λεωφορείο και επέστρεψαν στο Βαμβακόφυτο. 



Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με έξι οχήματα και 15 πυροσβέστες που απεγκλώβισαν συνολικά τρία παιδιά ανάμεσα από τα καθίσματα του λεωφορείου. 

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή των Σερρών και της Δράμας για να εντοπίσουν τον ασυνείδητο οδηγό νταλίκας που προκάλεσε την ανατροπή του τουριστικού λεωφορείου με τους μαθητές, αλλά πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε εγκαταλείποντας αβοήθητα τα τραυματισμένα παιδιά! Το λεωφορείο μετέφερε συνολικά 18 γονείς, 13 μαθητές και τέσσερις δασκάλους. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για την ασυνείδητο οδηγό που έγινε αιτία για το ατύχημα αλλά εγκατέλειψε το σημείο και ερευνούν παντού για να τον εντοπίσουν.



Ο θείος ενός από τους μαθητές που επέβαιναν στο λεωφορείο μίλησε στο protothema.gr: «Μας ενημέρωσαν ότι το λεωφορείο που πήγαν τα παιδιά του δημοτικού εκδρομή είχε ένα ατύχημα. Από όσο ξέρω δεν έχουν χτυπήσει. Ήταν ο ανιψιός μου μέσα. Μίλησα με την αδερφή μου, είναι πολύ ταραγμένη φοβήθηκαν. Αυτός που τους έβγαλε από τον δρόμο, έφυγε, τους εγκατέλειψε. Δέχονται τις πρώτες βοήθειες. Εγώ διατηρώ φαρμακείο στην περιοχή. Ρώτησα αν χρειάζονται κάτι, αλλά ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει κανένα παιδί σοβαρά, δεν διατρέχει η ζωή τους κίνδυνο. Φοβηθήκαμε, αλλά όλα καλά. Ήδη το ένα λεωφορείο έχει γυρίσει και το άλλο τους πήγε στο νοσοκομείο από όσο ξέρω».

Ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης μίλησε στο protothema.gr για το συμβάν: «Το λεωφορείο μετέφερε μαθητές από δύο χωριά, από το Καμαρωτό και το Βαμβακόφυτο. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση από την πρώτη στιγμή. Τώρα επικρατεί ηρεμία. Έχουν μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στα παρακείμενα νοσοκομεία γονείς και μαθητές».  



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου γονέων στην σελίδα του στο facebook, η εκδρομή ήταν ημερήσια και είχε προορισμό το Πόρτο Λάγος και την Αλεξανδρούπολη.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης