ΣτΕ: Κρίνονται και πάλι οι προσλήψεις καθαριστριών στα νοσοκομεία με ατομικές συμβάσεις

ΣτΕ: Κρίνονται και πάλι οι προσλήψεις καθαριστριών στα νοσοκομεία με ατομικές συμβάσεις

Το ζήτημα θα κριθεί υπό το πρίσμα του νέου νομοθετικού πλαισίου

ΣτΕ: Κρίνονται και πάλι οι προσλήψεις καθαριστριών στα νοσοκομεία με ατομικές συμβάσεις
 Επανήλθε για να κριθεί και πάλι  στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με το νέο αυτή τη φορά νομοθετικό πλαίσιο το ζήτημα των  προσλήψεων  προσωπικού στους τομείς καθαριότητας και εστίασης  στα νοσοκομεία της χώρας με ατομικές συμβάσεις εργασίας. 

          Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο έτος το
ΣτΕ είχε μπλοκάρει τους διαγωνισμούς για την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις εργασίας στα νοσοκομεία και τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας νομικά πρόσωπα που πραγματοποιήθηκαν ή είχαν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του άρθρου 97 του νόμου  4368/2016 και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού
. Όμως,  μετά την εκδύσει  των αποφάσεων  του ΣτΕ, άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο.

          Τώρα, δύο υποθέσεις εισήχθησαν στο Γ΄  Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για να κριθούν με την διαδικασία της πιλοτικής δίκης (νόμος 3900/2010) και υπό το φως του νέου νομοθετικού πλαισίου του άρθρου 63 του νόμου 4430/2016, μετά από αίτηση εταιρείας με έδρα την Αθήνα.
Κλείσιμο

           Τις σχετικές αιτήσεις η εταιρεία τις  έχει καταθέσει στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, αλλά με την  διαδικασία του νόμου 3900/2017, εισήχθησαν για να κριθούν (πιλοτική δίκη) στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

          Ειδικότερα, κατά πρώτον προσβάλλεται η έγκριση   έκδοσης προκήρυξης για την πρόσληψη προσωπικού με σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (24 μηνών), κατ' εφαρμογή  του άρθρου 63 του ν. 4430/2016 για τις ανάγκες εστίασης και σίτισης του νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός».

          Κατά δεύτερον,  προσβάλλεται η έγκριση   σύναψης  35  ατομικών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες καθαριότητας των εσωτερικών χώρων και του περιβάλλοντος χώρου του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς “Οι Άγιοι Ανάργυροι”.

          Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας του Γ΄  Τμήματος του ΣτΕ θα αποφανθούν για το γενικότερου ενδιαφέροντος ζήτημα  εάν υπάρχει «συμφωνία  προς το Σύνταγμα και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των διατάξεων του άρθρου 63 του ν. 4430/2016   το οποίο έχει συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης